Hakkari'deki Merga Bütan Kayak Merkezi sezona hazır
26 Kasım 2020 13:57 | |||||
+Aa-
![]() |

Uzun pistleri ve 4'lü telesiyej sistemiyle Hakkari'nin kış turizminde gelişmesine katkı sağlayan Merga Bütan Kayak Merkezi'nde sezon hazırlıkları tamamlandı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent merkezine 12 kilometre uzaklıktaki 2 bin 800 rakımlı kayak merkezi, yeni pistleri, 15 milyon liralık yatırımla kurulan 4'lü telesiyej sistemi ve diğer yatırımlarla misafirlerini ağırlayacak.
Açıldığı günden bu yana bölgenin yanı sıra İran ve Irak'tan da binlerce ziyaretçiyi ağırlayan merkezde, pist alanının çevresine güvenlik ağları çekildi, pistin bozuk olan kısımları da onarılarak sezona hazır hale getirildi.
Tesislerde konaklama ve sporcuların barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla yapımına başlanan 120 kişilik otelin inşaat çalışmaları sürüyor.
Merkezde yürütülen çalışmaları inceleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, kayak merkezinin sezona hazır olduğunu, otelin de gelecek yıl tamamlanacağını söyledi.
Pistlerin belirli bölgelerinde güvenlik ağları konusunda yaşanan sıkıntının giderildiğini belirten Yıldırım, "Bu aksaklığı gidererek pistlerimizi hazır hale getirdik. Güvenliği en üst seviyeye tutarak tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Karın yağmasıyla ziyaretçilerimizi ağırlamayı bekliyoruz." dedi.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
Bu habere henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin. |
![]() |
Meteorolojiden iki bölgeye 'çığ' tehlikesi uyarısı 24 Ocak 2021 08:15 | ![]() |
Restoran ve kafelerde normalleşmenin tek şartı 24 Ocak 2021 07:44 |
![]() |
İsraf biterse gıdada fiyat düşer 24 Ocak 2021 07:10 | ![]() |
Polis, kumanyasını paylaştığı kişiyi barınma evine yerleştirdi 23 Ocak 2021 23:15 |
![]() |
Salgınla mücadele eden hemşireler yaşadıklarını anlattı 23 Ocak 2021 23:03 | ![]() |
'Bu hastalığı atlatacağım inancını üst seviyede tuttum' 23 Ocak 2021 22:11 |
![]() |
Kilosu 700 lira, kapış kapış satılıyor 23 Ocak 2021 22:08 | ![]() |
Dr. Öğr. Üyesi Koçer: Aşı, virüse karşı en büyük silah 23 Ocak 2021 21:22 |
![]() |
Covid hastalarına bakan hekim, nasıl korunduğunu anlattı 23 Ocak 2021 21:20 | ![]() |
Pandemi döneminin gizli kahramanları: 'Motokuryeler' 23 Ocak 2021 21:18 |