Erdoğan: Yeni tedbirler almaya mecburuz, alacağız
27 Kasım 2020 13:33 | |||||
+Aa-
![]() |
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Hz. Ali Camisi'nde kıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'ne geçti.
Burada cuma namazını kılan Erdoğan'a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da eşlik etti.
Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
(Yeni tedbirler olacak mı?) Vaka sayılarının artması, vefatın bu noktada artması, bunlar şu anda bizim bu süreçteki en önemli üzüntü duyduğumuz tablodur. Özellikle maske, mesafe, bunlar bizim için çok çok önemli fakat buna dikkat edilmediği sürece, hele hele büyükşehirlerde bunun artarak devamı kaçınılmaz hale geliyor.
Vatandaşlar hala kapalı mekanlarda dikkatli davranmıyor. Biz şu anda Sağlık Bakanlığımızın da attığı adımlarla tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız. Bilim Kurulu önerileriyle bu tedbirleri alacağız.
"AŞIYLA İLGİLİ FAALİYETLER HIZLA İLERLİYOR"
Aşıyla alakalı olarak da bizim kendi faaliyetlerimiz hızla ilerliyor. Aşı ithali noktasında görüşmelerimiz var. Sayın Putin'le yaptığım görüşmeler var. Çin Sağlık Bakanı ile Sağlık Bakanımın yaptığı görüşmeler var.
"VARLIK FONU'NU FARKLI BİR YERE OTURTMAK İSTİYORUZ"
(Varlık Fonu toplantısı) Önümüzdeki sürece yönelik Varlık Fonu'nu küresel anlamda çok daha farklı bir yere oturtmak istiyoruz. Başkan benim, aldığımız kararları uyguluyoruz.
"KANAL İSTANBUL'A YOĞUN TALEP VAR"
Kanal İstanbul projesiyle ilgili yerli ve küresel yoğun bir şekilde talepler artıyor. Yatırımlarda herhangi bir durma söz konusu değil. Projenin mimari teknik boyutları hazır artık ihale safhasına geldi. Bu adımı en kısa sürede atarak İstanbul farklı bir görünüme ve uluslararası anlamda farklı bir güce ulaşacaktır.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
|
![]() |
AK Partili Akbaşoğlu: Hayvan hakları ile ilgili çalışmalar yapıldı 20 Ocak 2021 15:30 | ![]() |
Bakan Varank'tan WhatsApp açıklaması 20 Ocak 2021 14:48 |
![]() |
'Bunak kadın' sözü hakaret mi? Baro Başkanından skandal cevap 20 Ocak 2021 14:20 | ![]() |
Erdoğan'dan kongre mesajı: Görev değişiklikleri mutlaka olacak 20 Ocak 2021 14:04 |
![]() |
Kılıçdaroğlu'ndan, milletvekilleri mektup yazdı iddiasına yanıt 20 Ocak 2021 13:40 | ![]() |
AK Parti'li Akbaşoğlu: İnsan Hakları Eylem Planı son noktaya geldi 20 Ocak 2021 12:07 |
![]() |
CHP'li vekillerden parti yönetimine HDP tepkisi 20 Ocak 2021 11:08 | ![]() |
Bitlis kar altında: Her gün 200 kamyon kar şehir dışına taşınıyor 20 Ocak 2021 09:56 |
![]() |
'Irak ile işbirliği terörle mücadelede önemli gelişmelere sebep olacak' 20 Ocak 2021 09:39 | ![]() |
İYİ Parti'den iki yeni sistem tasarımı 20 Ocak 2021 07:54 |