Çiçek: Öğretmen maaşının yetersizliğini biliyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2007 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, öğretmenlerin gerek ücretleri, gerek hazırlık ödeneği konusunda belli iyileştirmeler yapıldığını belirterek, "Ancak bunların yeterli olduğunu söylemek doğru değildir, doğrusu böylesine fedakarca hizmet üreten bir kesime hangi rakamı telaffuz ederseniz edin, neyi söylerseniz söyleyin, neyi yaparsanız yapın bunun yeterli olmadığını olmayacağını biliyoruz" dedi.

Çiçek, Yeni Başbakanlık Binası'nda, 81 ilden gelen öğretmen temsilcilerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına kabul etti.

Başbakan Yardımcısı Çiçek, dünyada iki günün sadece Türkiye'de kutlandığını, bunlardan birinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, diğerinin de Öğretmenler Günü olduğunu söyledi.

Öğretmenlere çok şey borçlu olduklarını ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:

"Şunu açık olarak bilmeliyiz ki ülkemizin karşılaştığı her sorunun temelinde eğitim yatmaktadır. O sorunlara köklü ve kalıcı çözüm gerekiyorsa, bunu ancak eğitimle gerçekleştirebiliriz. Eğitimin dışında getirilebilecek her türlü tedbir, bu işin ikinci dereceden tedbiridir. Esas tedbir eğitimden geçmektedir. Eğitim denildiği zaman da bunun iki tane unsuru var. Bunlardan birisi öğretmen, diğeri ise öğretilen kişi ve çocuklardır."

Çiçek, eğitim alanında çok köklü değişiklikler gerçekleştirdiklerini belirterek, son 5 yıl içerisinde 112 bini aşan derslik yapıldığını söyledi. İlköğretim ve ortaöğretimde ders kitaplarını ücretsiz olarak dağıttıklarını anımsatan Cemil Çiçek, "Bunun bütçeye getirdiği önemli yükün farkındayız, ama bu işin de böyle olması gerekmektedir. 571 milyon adet ücretsiz ders kitabı okullar açıldığı zaman öğrencilerin masalarında bulunuyor" dedi.

Devletin imkanları arttıkça

Milli eğitime daha fazla kaynak aktarmayı arzu ettiklerini ifade eden Çiçek, şunları söyledi:

"Hem sizlerin özlük hakları bakımından daha iyi şartlarda bu görevi ifa etmeniz, hem de eğitimin kalitesini arttırmak bakımından birinci sıraya Milli Eğitim Bakanlığı'nın bütçesinin konulması, bu noktadaki kararlılığımızın bir göstergesi olarak değerlendirilmelidir. Gerek ücretler, gerek hazırlık ödeneği açısından belli iyileştirmeler yapılmıştır, ancak bunların yeterli olduğunu söylemek doğru değildir. Doğrusu böylesine fedakarca bir hizmet üreten bir kesime hangi rakamı telaffuz ederseniz edin, neyi söylerseniz söyleyin, neyi yaparsanız yapın, bunun yeterli olmadığını olmayacağını biliyoruz. Önümüzdeki dönemde de bütçe imkanlarımız arttıkça, devletin ekonomideki başarısı daha ileri noktalara geldikçe bu destek hiç şüphesiz devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber