24 Kasım 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 24 Kasım 2007 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'NİN KAMPI DEVAM EDİYOR

-AKP'nin, dün akşam MKYK toplantısıyla başlayan geleneksel ?İstişare ve Değerlendirme Toplantısı?nın 9.'su, bugün tüm milletvekillerinin katılımıyla devam ediyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapacağı toplantıda, Meclis çalışması ve milletvekillerinin seçim bölgelerine ilişkin değerlendirmeleri de ele alınacak. Başbakan Erdoğan da milletvekillerini gruplar halinde kabul ederek, ülke sorunlarına ilişkin görüşlerini dinleyecek. (Saat:11.00)

-HAK-İŞ GENEL KURULU TOPLANIYOR

-HAK-İŞ 11. Olağan Genel Kurul Toplantısı, DSİ Konferans Salonu'nda yapılıyor. Kurula, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. (Saat:09.30/14.00)

-ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANIYOR

-24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberindeki öğretmen heyeti, Anıtkabir'e çelenk bırakacak. (Saat:09.00)

-Bakan Çelik ve öğretmenler, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı ziyaret edecek. (Saat:13.00)

-Öğretmenler Günü nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı bir dizi etkinlik düzenlerken, öğretmen sendikaları ve örgütleri de öğretmenlerin sorunlarına ilişkin açıklama yapıyor.

-CHP BÖLGE TOPLANTILARI BAŞLIYOR

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Adana'da yapılan ve Adana, Mersin, Karaman, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Hatay illerinden gelen partililerle bir araya geliyor. Baykal, toplantıda yapacağı konuşmanın ardından partilileri dinleyecek ve soruları yanıtlayacak.(Saat:10.00)

-Bölge toplantılarında, PM, MYK ve YDK üyelerinin yanı sıra bölge milletvekilleri de hazır bulunacak.

-KEMAL DERVİŞ: KÜRESELLEŞME ADİL HALE GETİRİLMELİ

-BM Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş, Dünya Ticaret Örgütü'nün düzenlediği, uluslar arası ekonomik kuruluşların temsilcilerinin katıldığı ?Ticaret İçin Yardım? konulu toplantıda konuştu, ?1820'de en zengin on ülkenin vatandaşları en yoksul on ülkeden üç kat daha zengindi. Şimdi ise 50 kat daha zengin. Bu bize küreselleşmeyi daha kapsayıcı ve adil hale getirmek için yapacak çok şey olduğunu göstermektedir ve bu hepimizin hedefidir ? Yeterli iş olmadan kalkınma da olmaz yoksulluk da azaltılamaz? dedi.

-Derviş, küreselleşmenin yarattığı olanaklar yanında ekonomik felaketlere örnek verirken Türkiye'nin 1970'li yıllarda karşılaştığı ekonomik yıkımdan söz etti.

-PARA ARZI 3.2 MİLYAR YTL ARTTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 2-9 Kasım haftasında 3 milyar 234 milyon YTL artarak 360 milyar 24 milyon YTL'ye ulaştı. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 40.1 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-VERGİ DAİRELERİ HİZMETTE YARIŞACAK

-Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, "Vergi Daireleri Performans Esaslı Yönetim Modeli" geliştirdi. Bu kapsamda vergi dairelerine çeşitli "performans kriterleri" getirilecek. "Ayın Vergi Dairesi" seçimiyle vergi daireleri arasında hizmet anlayışında rekabet yaratmak, bu yolla verimliliğin üst düzeye çıkarılması amaçlanıyor.

-MEVDUAT SİGORTACILARI İSTANBUL'DA BULUŞUYOR

-Avrupa Mevduat Sigortacıları Forumu'nun (EFDI), 2007 yıllık toplantısı ve bu kapsamda ?Mevduat Sigorta Sistemlerini Etkileyen Güncel Konular? konferansı 26-27 Kasım'da İstanbul'da gerçekleşecek.

-BARZANİ'NİN DANIŞMANI DİZAYİ: ?ASKERİ SEÇENEK TEK YOL DEĞİL, BUNU TÜRK ORDUSU DA SÖYLÜYOR?

-Kürdistan Demokratik Partisi'nin Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Safin Dizayi, en büyük önceliklerinin şiddetin son bulması olduğunu ve ne olacağının daha sonra tartışılabileceğini söyledi. Askeri seçeneğin tek yol olmadığını belirten Dizayi, ?Aslında bunu Türkiye'de ordunun kendisi de söylüyor. Biz gerçekçi, uygulanabilir ve komşumuza dostça bakan bir yaklaşım benimsiyoruz? dedi.

-Bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani'nin danışmanlarından olan Dizayi, Türkiye ile yeni bir sayfa açabileceklerini ve her alanda daha yakın bir ilişki kurmak istediklerini kaydederek ?Şurası kesin ki, topraklarımızın komşu ülkemizin çıkarlarına saldırılan bir üs olarak kullanılmasını istemiyoruz? diye konuştu.

-PKK'nın ?çok sorumsuz? bir şekilde hareket ettiğini ifade eden Dizayi, Türkiye'de devletin, reform politikalarından geri adım atmaması gerektiğini belirtti. Dizayi, bu yolla halkın çekilebileceğini ve PKK'ya verilen desteğin kendiliğinden azalmasının sağlanabileceğini öne sürdü.

-DSP LİDERİ SEZER: ?CEMEVLERİ DERHAL İBADETHANE SAYILSIN?

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Cemevlerinin bir an önce ibadethane sayılması gerektiğini söyledi. AKP'nin Aleviler'e yönelik çalışmalarını ?sözde girişim? olarak niteleyen Sezer, ?Alevi vatandaşlarımız, laikliği adım adım tahrip eden AKP'nin sözde açılımlarına pirim verecek değiller. AKP'nin de girişimlerini samimi bulmuyorum? dedi.

-AĞAR KIRATIN DİZGİNLERİNİ YENİDEN ELE ALIYOR

-22 Temmuz seçimlerindeki başarısızlığının ardından istifa ettiğini açıklayan ama Genel Başkanlıktan ayrılmayan ve ardında da olağanüstü kongreyi iptal eden Mehmet Ağar ?kıratın dizginlerini? yeniden ele almaya hazırlanıyor.

-İstifa kararının ardından genel merkez çalışmalarını durduran Ağar, seçim sonrasından beri katılmadığı GİK toplantısına da 1 Aralık tarihinde başkanlık edecek.

-İl başkanlarıyla yaptığı toplantılarda ?destek? mesajı alan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, parti içi ve dışından gelen eleştirilere karşı suskunluğunu bozacak. Ağar, kendisine yöneltilen eleştirilere ilerleyen günlerde kapsamlı bir yanıt vermeye hazırlanıyor.

-ANAVATAN'LI DOĞAN: ?YOL KAZASINDAN SONRA KENDİMİZİ TOPARLADIK?

-Anavatan Partisi Genel Sekreteri Muharrem Doğan, Demokrat Parti'yle seçim öncesi yaşanan ?birleşememe sürecini?, ?yol kazası? olarak nitelendirdi ve, ?Fedakarlığı biz yapmamıza rağmen yaşananlardan en çok biz zarar gördük. Bu yol kazasından sonra kendimizi toparladık. Teşkilatımızla birlikte yeniden harekete geçmeye hazırlanıyoruz? dedi.

ANKA

1- "AK Parti İstişare ve Değerlendirme Toplantısı"...

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,

Kızılcahamam'daki toplantının açılışında konuşacak.

2- 24 Kasım Öğretmenler Günü...

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik başkanlığındaki il temsilcisi öğretmenler Anıtkabir'i ziyaret edecek, Bakanlık binası önündeki anıta çelenk bırakacak.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bakan Çelik ve öğretmen temsilcilerine TBMM Tören Salonu'nda öğlen yemeği verecek

- Bakan Çelik'in katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonu'nda "Öğretmenler Günü Anma Töreni" düzenlenecek.

- Çelik, il temsilcilerine Başkent Öğretmenevi'nde akşam yemek verecek ve gün dolayısıyla düzenlenen çeşitli sanatsal etkinliklere katılacak.

3- Hak-İş 11. Olağan Genel Kurulu, Ankara'da DSİ Genel Müdürlüğü Salonunda toplanacak.

- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Genel Kurula katılacak.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisince Adana'da düzenlenen bölge toplantısına katılacak.

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen, "Ekonomiye Değer Katanlar-2007" ödül törenine katılacak.

6- Afet yönetimi yeniden yapılandırılıyor.

- Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak:

- "Sürecin tek elden yönetilmesinin daha yararlı olacağını düşünüyoruz."'

-"Afet ile ilgili risk yönetimini tamamen biz alabiliriz, afet anı ve afet sonrası için de İçişleri Bakanlığı ve ilgili bakanlıklar devreye girebilir veya tümü bizde toplanabilir."

7- Lübnan'da parlamentonun yeni devlet başkanını belirleyememesi ve Devlet Başkanı Emil Lahud'un görev süresinin dolması üzerine çıkan siyasi krizle ilgili gelişmeler izleniyor.

8- Pakistan'da Pervez Müşerref'in genelkurmay başkanlığı görevini bırakıp sivil devlet başkanı olarak yemin etmesi bekleniyor.

9- Siyasi partilerden...

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde il başkanları toplantısı öncesinde konuşacak.

- Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, İstanbul'da partisinin il başkanları toplantısına katılacak.

- SHP Parti Meclisi, Genel Başkan Murat Karayalçın'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu'nun başkanlığındaki heyet, Edirne'deki taşkın bölgesinde incelemelerde bulunacak ve düzenlenecek basın toplantısından sonra, partinin Uzunköprü, İpsala ve Keşan ilçe teşkilatlarını ziyaret edecek.

- DSP Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, partisinin Kırklareli İl Başkanlığında basın toplantısı yapacak.

10- Yatırımcı rehberi...

- İMKB'de işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 3,63 oranında değer yitirdi.

- ABD Dolarının YTL satış fiyatı yüzde 1,26, avronunki de yüzde 2,36 artış gösterdi.

- Yatırım fonlarına katılma belgelerinin haftalık ortalama değer kaybı yüzde 0,37 oldu.

11- Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Çukurova ve Türkiye tarımının genel sorunları ile 2008'deki beklentilerle ilgili Adana'da basın toplantısı yapacak.

12- İzmir Ticaret Odası tarafından düzenlenen Türkiye Ege Kıyıları ve Yunanistan Ege Adaları 8. Ekonomik zirvesi, Yunanistan'ın Kalamata kentinde başlayacak.

13- Karayolları Genel Müdürlüğünden bir heyet, Edirne'de Vali Nusret Miroğlu ile birlikte onarımı devam eden tarihi köprülerde incelemelerde bulunacak.

14- Toplantı... Konferans...

- Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kasım Karakütük, Giresun Üniversitesince Güre Yerleşkesinde düzenlenen "Demokratik ve Laik Eğitim" konulu konferansa katılacak.

- Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, sendikanın Adana şubesinin olağan genel kurul toplantısına katılacak.

15- Turkcell Süper Lig'in 13. haftasında 3 karşılaşma yapılacak.

- Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile Beşiktaş Ankara'da karşılaşırken, Sivasspor Kayserispor'u, Fenerbahçe de Ankaraspor'u konuk edecek.

16- Voleybol Bayanlar Çalenç Kupası 2. Tur ilk maçında

Vakıfbank Güneş Sigorta, Macaristan'da Betonut NRK Nyiregyhaza takımıyla karşılaşacak.

17- Beko Basketbol Ligi'nin 8. haftasında 4 karşılaşma yapılacak.

18- Erkekler Hentbol Süper Ligi erteleme maçında Bursa'da Bursa Nilüfer Belediyesi ile Ankara Jandarmagücü karşılaşacak.

19- Türkiye Salon Okçuluk Birinciliği, Kayseri'de devam ediyor.

20- Galatasaray ile Trabzonspor yarın 101. randevuda.

- İki ekip arasında bugüne dek yapılan maçlarda Galatasaray 44, Trabzonspor ise 33 kez kazandı, 23 maç da berabere bitti.

- Geride kalan maçlarda Galatasaray 127, Trabzonspor ise 110 kez gol sevinci yaşadı.

- Ligdeki 66 maçta sarı-kırmızılılar 28, bordo-mavililer

21 galibiyet aldı.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber