Öğretmenler 7 yıl sonra Çankaya'da...

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

7 yıllık Çankaya uygulaması değişti; öğretmenler köşke çıktı.

ERSİN YILANCI/ ANKARA - ANKARA (CİHAN)

Görevi boyunca öğretmenlere randevu vermeyen 10. cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in aksine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nün kapılarını öğretmenlere açtı. Gül, 81 ilden gelen öğretmenleri ağırladı.

Çelik, 'Hatırladığım kadarıyla öğretmenler ilk defa Köşk'te Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul ediliyor ve ilk kez yemek veriliyor. Eğitim camiası olarak size müteşekkiriz' dedi.

YATIRIM VURGUSU

Devletin zirvesinden verilen öğretmenler günü mesajlarında, öğretmenlerin yaşam koşullarının düzeltilmesine ve yatırımların önemine vurgu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, açıklamasında şunları söyledi: "Çocuklarımızı bilgilerine, tecrübelerine tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, kendilerine duyulan güvenin sorumluluğunu ömür boyu taşırlar.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da açıklamasında öğretmelerin özlük haklarında ciddi iyileşmeler yaptıklarını, hazırlık ödeneği ve ek ders ücretlerinde önemli ölçüde artırımlar sağladıklarını söyledi. Erdoğan, bütçeden en büyük payı eğitime ayırdıklarına vurgu yaptı.

Öğrencileri cumhurbaşkanı

Çankaya Köşkü'ne konuk olan öğretmenler arasında iki önemli isim vardı: Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kayseri Lisesi'nden öğretmenleri Hayri Terzioğlu ile Şenol Terzioğlu. Terzioğlu çifti, eski öğrencilerini karşılarında 11. Cumhurbaşkanı olarak görmenin mutluluğunu yaşadı. Gül'ün 3 yıl beden eğitimi öğretmenliğini yapan Hayri Terzioğlu ile kimya öğretmeni eşi, ?Çok büyük bir sürpriz oldu. Bize 'sizi yarın bir yere götüreceğiz? dediller. Ne olduğunu bilmeden gittik. Durumu sonradan öğrendik? dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber