Bütçe görüşmeleri 'bıldırcın' ikramıyla son buldu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 yılı bütçe görüşmelerine başlarken Komisyon Başkanı'nın ?Kısa sürede biterse bıldırcın ziyafeti vereceğim' esprisi gerçeğe dönüştü. Görüşmelerin tamamlanması şerefine bıldırcın ziyafeti verildi

TBMM'de 2008 Mali Yılı Bütçe Tasarısı'nın görüşmelerine başlarken Komisyon Başkanı Sait Açba, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a espri yaparak, ?Bütçeyi kısa sürede geçirelim, gerekli kolaylıkları sağlayın, size bıldırcın ziyafeti çekeceğiz' dedi. Bütçe görüşmelerinin tamamlandığı gün ise Unakıtan milletvekillerine ?Nerede bıldırcınlar' şeklinde espri yaptı.

KALANI DA MENÜYE

BUNUN üzerine harekete geçen komisyon, 21 ve 22 Kasım günleri tüm milletvekili üyeler ile bürokratların katıldığı yemekte herkese bıldırcın kebabı ikramında bulundu. Meclis aşçıları tarafından yapılan bıldırcın kebaptan artanlar da 22 Kasım günü Meclis'in öğlen yemeğinde menüye kondu. Böylece Meclis menüsünde ilk kez ?bıldırcın' da yeralmış oldu. Menüye konulan bıldırcınların porsiyonu 6 milyon YTL'den satışa sunuldu. Yoğun ilgi nedeniyle bıldırcınlar erken saatlerde tükendi. Meclis'e bıldırcın satışını yapan Sadık Songür, bıldırcınların tanesini 2.5 liradan sattıklarını söyledi. Songür, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Sait Açba'nın ziyafeti organize ettiğini anlattı. Songür ?Sait Bey'le tanıştık. Gelip gördü, kendisi de sürekli alır. Sonra komisyon için de sipariş verdiler. Nasıl yapılacağını Meclis lokantasına tarif ettik. Mangalda bıldırcın yapıldı' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber