Garanti Bankası Genel Müdürü: Dolar 2008'de 1.40 YTL'yi geçmez

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 10:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Döviz arzının gelecek yıl süreceğini söyleyen Garanti Bankası Genel Müdürü Özen ?Dolar 1.25-1.40 arasında kalır' dedi

GARANTİ Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, uluslararası kredi piyasalarında yaşanan krizin Türkiye'deki bankacılık sektöründe bir kredi daralması yaratmayacağını belirterek ?Şu anda yurtdışında belirsizlik yaşanıyor. Üçüncü çeyrekte yurtdışı bankaların rakamları açıklanmaya başlandı. Herkes 2008'in birinci çeyreği itibariyle bankaların durumuna ikna olacaktır' dedi. Ergun Özen, Eren Enerji'nin Türkiye İş Bankası ve Garanti Bankası'ndan sağladığı krediye ilişkin düzenlenen basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Önümüzdeki yıla dair dolar kuru tahmininin ne olduğu sorusuna ise Özen ?2008'de 1.25-1.40 arasında gelişeceğini düşünüyorum. Türkiye sıkı para ve maliye politikaların devam ederse döviz arzı sürecektir. Onun için YTL hálá kıymetli kalmaya devam edecektir' yanıtını verdi.

?TEDBİRLER YERİNDE'

HÜKÜMETİN 2008 yılına ilişkin bütçe hedeflerini de değerlendiren Özen, alınan tedbirleri yerinde bulduğunu söyledi. Özen ?Yüzde 5.5 faizdışı fazla hedefinin tutacağını düşünüyorum. Bütçe açığının da yüzde 2.3 civarında bulunmasını makul karşılıyorum ve bunların olacağını düşünüyorum' dedi.

AB'de düşük $ krizi başladı

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin merkez bankaları doların, Euro karşısında rekor düzeyde değer kaybetmesinden kaygılı olduklarını açıkladı. Eruo/dolar paritesinin 1.4966'yla yeni rekorunu kırmasının ardından AB Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet, dolardaki ?yıpratıcı' değer kaybının, AB ekonomisini, başta ihracat olmak üzere çok olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Diğer başkanlardan da benzer açıklamalar geldi.

Zonguldak'a 1.2 milyar $'lık santral yapacak

EREN Holding iştiraklerinden Eren Enerji, Zonguldak Çatalağzı'nda, 1.2 milyar dolarlık yeni yatırımla, halen yapımı süren Eren Termik Santrali için, İş Bankası ve Garanti Bankası'ndan toplam 850 milyon dolarlık kredi sağladı. Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, kreditör bankalar İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince ile Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'in katıldığı kredi imza töreninde yaptığı konuşmada ?Zonguldak'ta hayata geçirilecek proje ile bir yılda üretilen toplam enerji miktarı 9.5 milyar kilovat saat olacak. Bu miktarın Keban'ın ürettiği enerjinin iki katı' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber