İki ilde yoğun caddelere kişi sınırlaması getirildi

Karabük ve Edirne'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında işlek caddelere kişi sınırlaması getirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Aralık 2020 15:29, Son Güncelleme : 02 Aralık 2020 17:44
İki ilde yoğun caddelere  kişi sınırlaması getirildi

EDİRNE

Edirne'de Kovid-19 tedbirleri kapsamında işlek caddelere kişi sınırlaması getirildi.

Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında işlek caddelere kişi sınırlaması getirildi.

Buna göre, Saraçlar ve Çilingirler caddelerine Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberindeki Usul ve Esaslara uygun olarak her 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde sınırlandırıldı.

Bariyerlerin getirildiği caddelere kontrollü olarak girişler sağlanacak.

KARABÜK

Karabük'ün en yoğun caddesine 400 kişi sınırlaması

Karabük'te yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında araç trafiğine kapalı olan Kemal Güneş Caddesi'nde aynı anda 400 kişi bulunabilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla kentte birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiği anımsatıldı.

Kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra salgının seyri ve olası riskler göz önünde bulundurularak hayatın her alanına yönelik uyulması gereken ek kurallar ve önlemlerin alınmasına ihtiyaç duyulduğu aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi.

"Bu çerçevede, İl Hıfzıssıhha Kurulunun görüşleri çerçevesinde trafiğe kapalı olan ve yoğun insan bulunan Kemal Güneş Caddesi'ne girebilecek/aynı anda bulunabilecek kişi sayısının en fazla 400 kişi ile sınırlandırılmasına ve bu yönde önlemlerin eksiksiz alınmasına, alınan bu karara uymayanlara idari para cezası ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin gerekli adli işlemlerin uygulanmasına karar verilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber