Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

Burdur, Balıkesir, Adıyaman, Çanakkale ve Edirne'de bazı yerlerim yerleri karantinaya alındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Aralık 2020 16:57, Son Güncelleme : 03 Aralık 2020 20:13
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

BALIKESİR

Balya'da Kayalar Mahallesi kısmi karantinaya alındı

Balıkesir'in Balya ilçesine bağlı Kayalar Mahallesinde pozitif vak'aların görülmesi üzerine kısmi karantina uygulaması başladı.

Kayalar Mahallesinde Covid-19 vak'alarındaki artış ve temaslı kişilerin artması üzerine Balya İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla hane bazında kısmi karantinaya alındı. Balya Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Son zamanlarda temaslılardan kaynaklı vak'aların artması üzerine bulaşma riskinin azaltılması için Kayalar Mahallesinde ikamet eden temaslıların bulunduğu hanelerin ve vaka ile temaslı olan farklı hanelerde ikamet eden kişilerin bulunduğu hanelerin ikinci bir emre kadar 03.12.2020 tarih ve saat 14:00'den itibaren hane bazında karantinaya alınmalarına; gerekli tedbirlerin alınmasının ve kontrollerinin İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılmasına karar verilmiştir" denildi.

Karantinaya alınan hane halkının ihtiyaçları için Balya Vefa Sosyal Destek Grubu'nun Kayalar sakinlerine, karantinanın uygulanacağı 14 gün boyunca destek vereceği de belirtildi.

EDİRNE

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir fabrika ve atölye karantinaya alındı.

Uzunköprü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan başkanlığında toplanarak karantina kararları aldı.

Buna göre, ilçeye bağlı Hamidiye köyünde faaliyet gösteren çeltik fabrikasında 7 gün boyunca karantina uygulanması kararlaştırıldı.

Sanayi Sitesi'ndeki tarımsal ekipman üretim atölyesine girişle çıkışlar da 5 gün süreyle yasaklandı.

ADIYAMAN

Adıyaman'da 108 ev Kovid-19 karantinasına alındı

Adıyaman'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 108 ev karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, son iki günde kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla farklı mahallelerdeki 108 evde karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı.

ÇANAKKALE

Çanakkale'nin Ezine ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Kaymakam Hacı Arslan Uzan başkanlığında toplandı.

Toplantıda, Kovid-19 vaka sayısında artış görülen Sarısöğüt köyünde, 14 gün giriş ve çıkışların, ev ziyaretlerinin yasaklanmasına, ibadetlerin toplu yapılmamasına, berber, kuaför gibi iş yerlerinin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına karar verildi.

Bunun üzerine, köyün sınırlarının başladığı mevkilerde jandarma ve zabıta tarafından önlem alındı.

Uzan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgının yayılımının önlenmesi amacıyla alınan tedbirlere uyulması noktasında oldukça hassas davrandıklarını söyledi.

Salgınla mücadeleye ilişkin kararların titizlikle uygulanacağını belirten Uzan, şunları kaydetti:

"Sarısöğüt'te vaka ve temaslı sayısındaki artış nedeniyle hastalığı ve vaka sayısını kontrol altına almak amacıyla İlçe Umumi Hıfzısıhha Kurulunca karantina uygulaması kararı alma ihtiyacı duyulmuştur. Tüm vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek evde kalmalarını, ev ziyareti yapmamalarını, yetkililerin direktiflerine ve Kurul tarafından alınan kararlara muntazaman uymalarını bekliyoruz. Kaymakamlığımız ve Vefa Sosyal Destek Grubumuz ile karantina sürecinde vatandaşlarımızın tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması noktasında her an yanlarında olacağız."

BURDUR

Burdur'un Karamanlı ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir köy karantinaya alındı.

Kaymakamlıktan alınan bilgiye göre, Kağılcık köyünde 21 pozitif vaka ile çok sayıda temaslı kişi tespit edildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla köyde karantina uygulanmasına karar verdi.

Jandarma ekipleri de köyün giriş ve çıkışlarını kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber