Diyarbakır ve Şanlıurfa'da tarihi eser operasyonu: 4 gözaltı
04 Aralık 2020 09:36 | |||||
+Aa-
![]() |

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalarda Silvan ilçesinde oturan şüphelilerin ellerinde bulundurdukları çeşitli eski eserleri 400 bin lira karşılığında satmak için müşteri aradıkları yönünde bilgi elde edildi.
Şüpheliler, Silvan ilçesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda, tarihi eserleri satmaya çalıştıkları sırada suçüstü yakalandı.
Zanlıların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada, 416 adet İslami, Osmanlı ve Roma dönemlerine ait gümüş sikke ele geçirildi.
Tarihi eserler muhafaza altına alınarak Müze Müdürlüğüne teslim edildi.
Gözaltına alınan 4 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.
- Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Helenistik ve Roma dönemine ait 243 parça tarihi eser ele geçirildi, 3 şüpheli gözaltına alındı.
Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma yapan İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, ellerinde tarihi objeler bulunan kişilerin bunları yüksek fiyattan satmaya çalıştığı bilgisine ulaştı.
Bu kişilerin ilçe kırsalındaki bir evde olduklarını belirleyen ekipler, düzenledikleri operasyonla 3 şüpheliyi gözaltına aldı.
Evde yapılan aramada, Helenistik ve Roma dönemine ait olduğu belirlenen 238 sikke, 4 yüzük ve 1 heykel ele geçirildi.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
Bu habere henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin. |
![]() |
Gaziantep'te çıkan yangında 2 çocuk hayatını kaybetti 19 Ocak 2021 17:54 | ![]() |
Köpeğini 'fazla ekmek yiyor' diye öldürdü, damadı şikayetçi oldu 19 Ocak 2021 17:09 |
![]() |
Ehliyetsiz sürücünün çarptığı kadına ilk müdahaleyi başhekim yaptı 19 Ocak 2021 16:36 | ![]() |
Yaşlı kadın ölü bulundu, görüntülemek isteyenler kavgaya tutuştu 19 Ocak 2021 16:01 |
![]() |
Define arayacağız diye iki türbeyi tahrip ettiler 19 Ocak 2021 15:31 | ![]() |
2020'de en çok şiddet olayı yaşanan 10 il 19 Ocak 2021 15:09 |
![]() |
Selçuk Özdağ'a saldıran şahısların ifadeleri ortaya çıktı 19 Ocak 2021 13:59 | ![]() |
Selçuk Özdağ'a saldırı anı kamerada 19 Ocak 2021 13:12 |
![]() |
Lüks otomobil çetesinin, üniversite öğrencisi oyunu 19 Ocak 2021 13:12 | ![]() |
Yaşlı adamın 111 taşınmazını üzerlerine geçiren 3 zanlıya adli kontrol 19 Ocak 2021 12:45 |