TOKİ'den ev alanlar giderlerden şikayetçi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2007 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Toplu Konut İdaresi'nden (TOKİ) konut alan vatandaşlar, TOKİ'nin atadığı apartman yöneticilerine ve çeşitli adlarla alınan ücretlere tepki gösterdi.

TOKİ'nin Şambayadı mevkiinde yaptığı 908 konut yaz döneminde hak sahiplerine teslim edildi. Kışı evlerinde geçirmek isteyen hak sahiplerinin bazıları konutlarına taşındı. Yaklaşık 300 ailenin taşındığı Şambayadı mevkiindeki konutlara TOKİ üç kişiden oluşan yönetim atadı.

Yönetimin apartmanlarda oturanlardan yazılı tebligatla çeşitli giderler adı altında yüklü miktarda para talebinde bulunması konut sahiplerinin tepkisine yolaçtı. Site yönetimi önünde toplanan sakinler öneri ve şikayetlerini yazılı hale getirerek oluşturulan sandığa attı.

Site sakinleri adına yapılan açıklamada, yönetim kurulunun gönderdiği tebligatta ortak gider, yatırım, işletme, yönetim masrafı olarak FG blok sakinlerinden 199, DG blok sakinlerinden 348, S tipi konut sakinlerinden de 447 YTL istendiği belirtilerek, "Bunun yanında yakıt gideri olarak DG blok sakinlerinden 4 ay için 875, FG blok sakinlerinden 533 YTL, aidat olarak da 30, 40 ve 66 YTl ödenmesi isteniyor. Unutulmamalıdır ki buradan ev sahibi olmaya çalışanların tamamı bir çok şeyi ikame ederek oluşturdukları kaynakla taksitlerini ödüyor. Bu çabayı ve emeği suistimal etmeye çalışanlar gereken cevabı alacaktır" denildi.

Konut sahipleri, TOKİ yönetiminden kendi seçecekleri bir yönetim oluşturulmasını ve belirlenen ücretlerin yeniden gözden geçirilmesini de istedi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir konut sahibi, oturdukları günden bu yana sorunun bitmediğini belirterek, "Sadece yakıt veya yönetim için değil. Yapılan sosyal donatı için bile para isteniyor. Bizden istenilen parayı biraraya getirdiğmizde trilyonları buluyor. Adana gibi kışı sert geçmeyen bir yerde aylık 220 YTL yakacak parası istenmesi ne kadar doğru? Eskiden klima ile ısınıyorduk. 4 ayda ancak 220 YTL ödüyorduk" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber