Öldüren polis tekmesinden sonra, öldüren kurşun

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 07:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölüm takibi

İzmir Karşıyaka'da 9 Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrencisi Baran Tursun (20)'un ölümüne neden olay şöyle gelişti: Tursun Hazır Giyim ve İnşaat Şirketi'nin sahibi Mehmet Tursun'un oğlu Baran Tursun yönetimindeki Grand Cherokee marka cip, Smryna Meydanı'nda polisin dur ihtarına uymayarak kaçtı. Polis, yapılan ikaza rağmen hızını kesmeyen ve polis barikatını da aşan cipe uyarı ateşi açtı. Ateş sonucu başından yaralanan Baran Tursun, önce orta refüjdeki direğe ardından da bir ağaca çarparak durabildi. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Tursun'un tomografisinde başında mermi çekirdeğine rastlandı. Cipte bulunan ve kazayı ufak sıyrıklarla atlatan arkadaşları Emre Ökçelik ve Atilla Doğan ise gözaltına alındı.

EHLİYETİNE EL KONULMUŞ

Cipte yapılan incelemede suç unsuruna rastlanmadı. Baran Tursun ve arkadaşlarının sabıka kayıtlarının da bulunmadığı belirlendi. Tursun'un sürücü belgesine geçen haziran ayında, alkollü araç kullanmaktan 2 yıl süreyle el konulduğu anlaşıldı. Alkollü olduğu iddia edilen Tursun'un bu yüzden polisten kaçtığı ileri sürüldü. Hastanede makineye bağlı tutulan Baran Tursun'un dün sabah beyin ölümü gerçekleşti. Doktorlar gencin yaşamasının mucize olduğunu söyledi.

1 POLİS TUTUKLU

Baran Tursun'un polis ateşiyle vurulmasının ardından Karşıyaka asayiş ekibi polis memurları V.A. ile O.A. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen polislerden O.A. tutuklandı. V.A. ise serbest bırakıldı.

?Ateş açıp vurması mı lazımdı'

Acı haberle yıkılan müteahhit baba Mehmet Tursun ?Oğlumu vuran kişi veya kişilerin cezalandırılması için hukuki yönden elimden geleni yapacağım? dedi. Ayakta güçlükle durabilen öfkeli baba Tursun, ?Polis oğlumu kaza nedeniyle hastaneye getiriyor. Oysa gerçeği doktorlar ortaya çıkartıyor. Dur ihtarına uymayan bir kişinin hemen vurulması mı lazım? Bu işin peşini bırakmayacağım? diyerek tepkisini gösterdi.

Cumhur ERKEK-Ceyhan TORLAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber