Kocaeli valisini yıkan olay

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli valisini yıkan tecavüz

Kocaeli Valisi Gökhan Sözer önceki hafta meydana gelen bir tecavüz olayıyla sarsıldı. Vali Sözer'in ağbeyinin damadı aynı zamanda Kocaeli eski milletvekili ve eski Belediye Başkanı Sefa Sirmen'in de yeğeni olan Gürcan S. tecavüz olayıyla ilgili olarak tutuklandı.

Kocaeli'ni karıştıran olay, 14 yaşındaki kız öğrenci Y. Y.'nin ailesinin savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla ortaya çıktı.

ANAHTAR İSTEDİLER

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü meydana gelen olayda, Özel bir lisenin öğrencileri G.S. (14), S.B. (15) ve C. C. (15), aynı okuldaki bir kız öğrencinin doğumgünü kutlaması için kent merkezindeki bir bowling salonunda buluştu.

Gençler arasında bulunan ve CHP Kocaeli Merkez İlçe eski başkanlarından birinin de oğlu olan G.S., hem öğretmeni hem de akrabası olan Gürcan S.'yi telefonla arayarak evinin anahtarını istedi.

SAVCILIĞA YANSIDI

Akrabasından olumlu yanıt alan 14 yaşındaki genç, arkadaşlarıyla anahtarı alarak Gürcan S.'nin Yuvam Akarca Konutları'ndaki evine gitti.

İddiaya göre burada alkol alan gençler Y.Y. isimli kızla cinsel ilişkiye girdikten sonra evden ayrıldı. Y. Y.'nin durumu ailesine anlatması üzerine işadamı baba savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Polis, önce üç öğrenciyi gözaltına alarak ifadelerine başvurdu. Salı günü ise Beden Eğitimi Öğretmenliği görevinde bulunan Gürcan S. de gözaltına alındı.

Hakim karşısına çıkartılan 3 öğrenci ve öğretmen, ?Tecavüz, yer temin etmek ve delilleri karartmak? suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tek suçu evinin anahtarını vermek

TECAVÜZ olayıyla büyük şok yaşayan Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, olayla ilgili düşüncelerini şöyle anlattı:

?Üzüntü duyduğumuz olay, geçtiğimiz cumartesi günü meydana geldi. Doğumgünü kutlamak üzere toplanan gençler, daha sonra eğlenceye başka bir yerde devam etmek istemiş.

?OLAY YARGIDA'

Gençlerden G.S., aynı zamanda amcasının oğlu olan Gürcan S.'den ders çalışmak üzere evinin anahtarını istemiş. Olay yargıya intikal etmiş durumda. Gürcan'ın, tecavüz olayına karıştığı ile ilgili olarak bir bilgi yok. Gürcan'ın evinin anahtarını vermesinin dışında bir suçu olduğuna inanmıyorum. Olay yargıya intikal etti. Bundan sonra bize beklemek düşüyor. Adalet mutlaka yerini bulacaktır. Gürcan'ın tek suçu evinin anahtarını akrabasına vermektir.?

Gökhan KARABULUT

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber