Kredi kartı aidatını ikinci kez geri aldı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bankaya ödediği 75 YTL'lik kredi kartı aidatını mahkeme yoluyla geri alan Konyalı vatandaş, bir kez daha gelen kart aidatı için yine yargıya başvurdu yine kazandı.

Konya'da yaşayan Metin Erkul'un, bir bankadan aldığı kredi kartına geçtiğimiz sene "yıllık kart aidatı" adı altında 75 YTL'lik borç çıkarıldı. Parayı bankaya ödeyen Erkul, aidatın haksız yere alındığını öne sürerek Karatay Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne başvurdu. Vatandaşı haklı bulan Hakem Heyeti, geçen yıl Aralık ayında verdiği kararla 75 YTL aidatın geri ödenmesine hükmetti.

İCRA YOLUYLA GERİ ALMIŞTI

Ancak mahkeme karara itiraz ederek Tüketici Mahkemesi'ne gitti. Tüketici Mahkemesi de kart aidatının haksız olduğuna hükmederek bankanın 75 YTL'yi Erkul'a geri ödemesine karar verdi. Metin Erkul, parasını icra yoluyla geri aldı. Ancak banka, bu yıl ağustos ekstresine 75 YTL'lik yıllık kart aidatını yeniden yansıttı. Bunun üzerine tekrar yargı yoluna başvuran bilinçli tüketici Erkul, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne yaptığı şikayetten olumlu yanıt aldı. Heyet, kart aidatının ikinci kez vatandaşa geri ödenmesine karar verdi.

3 BİN YTL'LİK DAVA AÇACAK

İkinci hukuk zaferiyle ilgili kararın kendisine yeni ulaştığını söyleyen Erkul, "Bankaya beni ve kamuyu boş yere zaman kaybına uğrattığı için 3 bin YTL'lik tazminat davası açacağım. Bu arada banka ikinci karara da itiraz edeceğinden, kart aidatını yine icra yoluyla alacağımı düşünüyorum" dedi.

?MAĞDUR SAYISI ÇOK'

Tüketiciler Birliği yetkilileri ise Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararının bir defalık geçerli olduğunu belirterek, "Aynı hak birden fazla ihlale uğramışsa tekrar hukuki mücadele verilmesi gerekir. Bu şekilde mağdur olan tüketici sayısı çok fazla... Yıllık kredi aidatının sona ermesi için bir yönetmelik düzenlemesi gerekiyor" dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber