İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Jandarma'nın JAV'ı OYAK'a rakip olacak

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 09:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Jandarma Asayiş Vakfı, ticarette OYAK'a rakip olmaya hazırlanıyor. Holdingleşme yolunda hızla ilerleyen vakıf, JavPetrol adıyla iki akaryakıt istasyonu kurdu ve ?JavSu' ile de su sektörüne girdi

OYAKBANK'IN Hollandalı finans devi ING Grubu'na satışı ile birlikte başta emekli paşalar olmak üzere bir çok kişinin tepkisini çeken Ordu Yardımlaşma Kurumu'na (OYAK), Jandarma'dan rakip holding geliyor. Jandarma Genel Komutanlığı mensupları tarafından 1997 yılında kurulan Jandarma Asayiş Vakfı (JAV) sigortacılık ve akaryakıt sektörünün ardından, su sektörüne de girdi. JavSu markası için 5 milyon YTL'lik yatırım yapan vakıf, iki yıl içinde sektörün yüzde 20'sini eline geçirmeyi planlıyor.

138 BİN YTL İLE KURULDU

TİCARİ alanda Oyak'a rakip olması beklenen Jandarma Asayiş Vakfı, 6 Eylül 1997 tarihinde kuruldu. Jandarma Genel Komutanlığı personelinin üye olduğu vakıf, kurulduğunda 138 bin YTL sermayesi bulunuyordu. Vakıf ilk olarak, 1998 yılında Javdes İç ve Dış Ticaret A.Ş.'yi kurdu. Şirket, 1998 yılından bu yana, Jandarma birliklerindeki kantinlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Şirket, üretici firmalardan aldığı, ürünleri, jandarma kantinlerine pazarlıyor. Şirketin, pazarladığı ürünler arasında, askeri malzemeler, gıda ve temizlik malzemeleri, meşrubat, bisküvi, çikolata, kuruyemiş, cips, ayran, çay bulunuyor.

İKİ İSTASYON AÇILDI

JANDARMA Vakfı, son iki yılda, değişik konularda ardı ardına yatırım yapmaya başladı. 2006 ve 2007 yıllarında, Petrol Ofisi ile anlaşma imzalayan vakıf, Ankara'da iki ayrı akaryakıt istasyonu kurdu. ?JavPet' markası ile akaryakıt sektörüne adım atan vakıf, yeni istasyonlar açarak büyümeyi planlıyor. Vakıf, akaryakıt dışında sigortacılık sektörüne de adım attı. Oyak'ın, Fransız Axa Şirketi'ne sattığı AxaOyak şirketi ile anlaşma imzalayan Jandarma, şirketin acentalık hizmetini yürütüyor. Askeri birliklerin, kaza ve ferdi sigorta işlemlerini Jandarma Vakfı'nın acentelikleri gerçekleştiriyor.

ATILIM JAVSU İLE GELDİ

JANDARMA Asayiş Vakfı, en büyük atılımı JavSu markası ile gerçekleştirdi. Vakıf Ankara'nın Kızılcahamam İlçesi'nin Kızılcaören Köyü'nde, dev su depolama tesisi kurdu. Tesislerde damacana ve pet şişe dolumu yapılıyor. Tesis için toplam 5 milyon YTL'lik yatırım yapıldığı bildirildi. Tesiste, ayda 1 milyon 296 bin adet damacana üretimi gerçekleştirilecek.

YARI FİYATINA SU SATIŞI

JANDARMA Vakfı tarafından, Nisan ayından bu yana üretilmeye başlanan JavSu, kısa sürede su sektöründe adından söz ettirmeye başladı. Ankara'da, şu anda 14 bayi ile hizmet veren JavSu, pazardan daha fazla pay almak için, fiyatları yarı yarıya düşürdü. Halen 19 litrelik damacana suyu 6 YTL'den satılırken, JavSu, 19 Litrelik damacana suyunun 3.7 YTL'den satışa sundu. 2007 yılı sonuna kadar da fiyatında hiçbir değişiklik yapmayacağına, müşterilerine duyuran firma ayrıca, taklitlerini önlemek için damacanalarında hologram kapak kullanıyor.

HÜSEYİN ÖZAY

Akaryakıt İstasyonları İle su ve sİgorta sektöründe büyüyecek

Farklı alanlara yeni yatırımlar

JANDARMA Asayiş Vakfı yetkilileri, Kızılcahamam'da iki yeni su kaynağı daha kiralandığını belirterek, iki yıl içinde su sektörünün yüzde 20'sini ele geçirmeyi planladıklarını bildirdi. JavSu markasını Türkiye genelinde pazarlayacaklarını ifade eden yetkililer, asıl patlamanın 2008 yılının yaz aylarında yapacaklarını, kış aylarında ise dağıtım ağı kuracaklarını vurguladı. Jandarma Asayiş Vakfı yetkilileri, bu sektörlerin dışında da değişik alanlarda yatırım yapmayı hedeflediklerini de kaydetti. AxaOyak Sigorta'nın alt acentalığını da alan JAV, birliklerdeki Mehmetçikleri sigortalıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber