Ekim ayından itibaren, muayene, tetkik ve tedavi fiyatları Yeni Türk lirası ile de faturalandırılacak

Haber Giriş : 03 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buna göre, 13 milyon lira olan muayene 13 lira olarak faturaya geçecek Merkez Bankası, yurttaşları 1 Ocak 2005'ten itibaren tedavüle girecek

Yeni Türk Lirası'nın kullanımına alıştırmak için çalışmalar yapıyor. Merkez Bankası, Yeni Türk Lirası'na uyumun sağlanması için kamu kurumlarından ekim ayından itibaren yapılacak fiyatlandırmalarda liralı, kuruşlu fiyatlara da yer verilmesini istedi. Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti, kamu kuruluşlarına gönderdiği yazıda, 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren tedavüle girecek yeni para birimi olan Yeni Türk Lirası ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi ve uygulamada karşılaşılabilecek aksaklıkların asgariye indirilmesi amacıyla eylül ayından itibaren bir tanıtım kampanyası başlatılacağını bildirdi.

PERSONELE ÖZEL EĞİTİM

Bu kapsamda, Sağlık Bakanlığı'na da bir yazı gönderen Serdengeçti, Bakanlığa bağlı tüm çalışanların YTL ile ilgili bilgilendirilmesini istedi. Bakanlığa bağlı hastane, dispanser ve sağlık ocaklarında kampanya afişi asılması gerektiğini kaydeden Serdengeçti, Bakanlığın yayın organlarında YTL hakkında bilgilere yer verilmesi talebinde bulundu. Serdengeçti, Bakanlığın internet sitesinde 'www.ytl.gen.tr' adresine link verilmesini de önerdi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber