Ankara'da, 12 YTL'lik sayaç pili ücretleri geri ödenecek

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da doğalgaz abonelerinden tahsil edilen 12 YTL'lik sayaç pili ücretleri geri ödenecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO'nun abonelerden usulsüz topladığı 12 YTL'lik sayaç pili ücretlerini geri ödemesini kararlaştırdı. 20 metreküp gaz kullanımı karşılığında kesilen pil paraları, 1 milyon aboneye iade edilecek. EPDK, ayrıca benzer bir araştırmayı doğalgaz kullanılan diğer iller için de genişleterek yapacak.

***

Gazda 12 milyon YTL'lik 'pil' usulsüzlüğü

EGO'nun 1 milyon gaz abonesinden usulsüzce aldığı pil paraları iade edilecek. Diğer iller de göz altında....

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin denetimindeki Başkent Doğalgaz (EGO) AŞ'nin, ön ödemeli sayaç kullanan doğalgaz abonelerinden, usulsüz biçimde 20 metreküp doğalgaz karşılığı (bugünkü fiyatlarla yaklaşık 12 YTL), 'pil parası' tahsil ettiğini belirledi. Başkent Doğalgaz, abonelerine bu parayı iade edecek. Doğalgazın yaygınlaşmasıyla artan şehiriçi dağıtım şirketlerinin faaliyetlerini yakın markaja alan EPDK, Başkent Doğalgaz AŞ'de yaşanan bir usulsüzlüğü ortaya çıkardı. Ankara'da 1 milyonu aşkın doğalgaz abonesi, elektronik, ön ödemeli sayaç kullanıyor. Bu sayaçlarda kullanılan ve piyasada ortalama 2-3 YTL olan kalem pil için, 12 YTL alınıyor. 1 milyon aboneden yılda bir kez bu para alınması durumunda, bugünkü fiyatlarla 12 milyon YTL tahsil ediliyor.

'BAŞKA ÜCRET ALAMAZ'

EPDK yetkilileri, pil parasına ilişkin usulsüzlüğe işaret ederek, "Şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketleri, abonelerinden birim hizmet ve amortisman dışında herhangi bir ücret tahsil edemez'' uyarısında bulundu. EPDK yetkilileri, doğalgazın kullanıldığı diğer illerde abonelerden, birim hizmet ve amortisman dışında başka ücret alınıp alınmadığını da mercek altına altı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber