Yargıda istifa furyası: 2 ay içinde 50'ye yakın istifa oldu

Haber Giriş : 03 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle istifa eden ve kendi isteği ile yaş haddi dolmadan emekliye ayrılanların sayısı her geçen gün artıyor. Son iki ay içinde 50'ye yakın hakim, savcı, tetkik hakimi ve bürokrat istifa etti.

Yargıda yaşanan olumsuzluklar ve holdinglerde dolgun ücretle iş bulmaları sonucu istifa eden veya kendi isteği ile yaş haddi dolmadan emekliye ayrılanların sayısı her geçen gün artıyor. İstifa eden ve erken emekliye ayrılanların bir kısmı avukatlık yaparken, bir kısmı özel sektörde hukuk müşavirliği ve hukuk danışmanlığı gibi işlerde çalışmaya başlıyor.

Sadece son 2 ay içinde 50'ye yakın hakim, savcı, tetkik hakimi ve bürokrat istifa etti. Kendi isteği ile erken emekliye ayrılanlar arasında Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Abdülkadir Kaya, Yüksek Müşavir ve eski Ankara DGM Başsavcısı Cevdet Volkan ile Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürü Orhan Yertutanol gibi üst düzey bürokratlar da bulunuyor. Kaya, Çakıcı'nın iade dosyası ile ilgili yaşanan bir kriz nedeniyle geçtiğimiz günlerde görevini bırakmıştı.

Van Savcısı da istifa etti

İstifa edenler kervanına Van Cumhuriyet Savcısı Durmuş Dolu da katıldı. Dolu'nun neden istifa ettiği öğrenilemezken, Van Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz eski milletvekili Mustafa Bayram hakkındaki açıklaması ile dikkatleri üzerine çekti.

Açıkgöz, adamları ile birlikte polis merkezini basarak uyuşturucu kaçakçılığından gözaltına alınan oğlu Hamit Bayram ve şoförünü kaçıran Mustafa Bayram'ın, 30 milyar lira kefaletle serbest bırakılmasına isyan etti. Bayram'ın baskında kullandığı ciplerden birinin fiyatının üçte biri bedelle tahliye edilmesini toplumun yargıya olan güvenini sarsacağını ifade eden Açıkgöz, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak baba Bayram hakkında ikinci kez tutuklama kararı aldırdı.

Son iki ayda kimler gitti?

Son iki ay içinde istifa eden ve kendi isteği ile emekliye ayrılanlar:

"Bilal Pamuk: Yenişehir Hakimi, Durmuş Dolu: Van Cumhuriyet Savcısı, Özlem Şanlı: Çüngüş Hakimi, Sibel Mutlucan Sayın: Horasan Hakimi, Ramazan Akbal: Kilis Hakimi, Rana Deniz Taşkın Akdeniz: Demirköy Hakimi, Vedat Aksakallı: Kulu Hakimi, Gül Ünal: Ankara Hakimi, Turan Özkan: Bursa Ticaret Mahkemesi Başkanı, Tayfur Akçalı: Ankara Hakimi, Cihat Eren: Hayrabolu Hakimi, Ferit Susan: Karşıyaka Cumhuriyet Savcısı, Nasuh Akça: Bursa Cumhuriyet Başsavcı Vekili, Asuman Erdoğan Acar: Adana Hakimi, Ahmet Uğurlu: Samsun Hakimi, Fevzi Gökbudak: İzmir Cumhuriyet Savcısı, Nevin Yaşar: Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi, Ahmet Genç: Kadıköy Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi, Mükremin Yıkılmaz: Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı, Fehime Aşık: Adana Hakimi, Mustafa Kemal Tüfenk: Eskişehir Hakimi, Faruk Öztürk: İzmir Hakimi, Ersen Mehmet Arda: Adalet Başmüfettişi, İsmet Cengiz: Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi, Reşit Öztürk: Tokat Hakimi, Abdurrahman Keleşoğlu: Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi, Mustafa Yüksel: Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Cemal Akçe: Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Erdal Atbaş: Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Mevlüt Kaya Aytaç: Uluslararası Hukuk ve Dışilişkiler Genel Müdür Yardımcısı, Kazım Özbek: Malatya Hakimi, Orhan Yertutanol: Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürü, Veysel Gültaş: İsparta Hakimi, Alpay Aksu: Bolu Hakimi, Celal Uysal: Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Ertuğrul Onan: Bakırköy Cumhuriyet Savcısı, Bülent Ünlüsoy: Ankara Cumhuriyet Savcısı, Necmi Peker: Mersin Hakimi, Cengiz Ergen: Yargıtay Tetkik Hakimi, Mehmet Alper: Denizli Hakimi, Zehra Terzi Özkaya: Gebze Hakimi, Cevdet Volkan: Bakanlık Yüksek Müşaviri, Ahmet Tayfun Sağıroğlu: Yargıtay Cuumhuriyet Savcısı, İsmail Başol: Antalya Cumhuriyet Savcısı, Kamil Aldırmaz: Malatya Hakimi, Mehmet Saygın Turan: Sivas Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi, Hüseyin Toka: Adıyaman Hakimi ve Gönül Yaman Akbey: Fatih Hakimi."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber