Yüzlerce üniversiteliye karikatür davası. Uzlaşma ücreti 7 bin TL

Sosyal medya kullanıcısı Mehmet Akif Yanbak, Penguen Dergisi karikatüristi Erdi Yaşaroğlu'na ait bir karikatürü sosyal medya hesabından paylaştığını, karikatürün telif hakkı sahibinin suç duyurusunda bulunduğunu, karikatürün sahibine ilgili paylaşımı hemen kaldırmak istediğini söylemesine rağmen, telif hakkı sahibinin kendisinden uzlaşmak için 7 bin TL istediğini ve bu şekilde yüzlerce kişi için suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Yanbak, telif hakkı sahiplerini "hukuku para kazanma ve zenginleşme aracı olarak kullanmakla" suçluyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2020 11:18, Son Güncelleme : 16 Aralık 2020 15:21
Yüzlerce üniversiteliye karikatür davası. Uzlaşma ücreti 7 bin TL

Penguen Dergisi karikatüristi Erdi Yaşaroğlu'na ait bir karikatürü sosyal medya hesabından paylaşan Mehmet Akif Yanbak, suç duyurusu sonrasında, paylaşımını hemen kaldırdığını ancak karşı tarafın uzlaşmak için 7 bin TL istediğini açıkladı.

Yanbak, karikatür için yüzlerce kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu, Komikbüro adlı hukuk bürosunun dava açıldıktan sonra uzlaşmak için 8 bin TL istediğini açıkladı.

Komikbüro adlı hukuk bürosunun vekil avukatı Kadir Kurtuluş, Erdi Yaşaroğlu'na ait karikatürlerin satışını yapmak için telifport adlı bir şirket oluşturmuş. Kadir Kurtuluş, kardeşi Hasanla birlikte Proofstack adlı başka bir girişim daha kurmuş olup, bu girişim web siteleri üzerinden telifli içerikleri buluyor.

Diğer taraftan, penguen karikatüristi Erdi Yaşaroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Arkadaşlar merhaba, biz karikatürcüler internette paylaşılan her karikatürümüze dava açıyoruz diye yanlış bilgiler dolaşıyor. Sosyal medyadan sevdiğiniz karikatürlerimizi paylaşabilirsiniz. Bu bizi mutlu eder." demiş olmasına rağmen bu paylaşımın altına gelen yorumlarca çok sayıda kullanıcı, muhatap oldukları davalardan dolayı Erdi Yaşaroğlu'na tepki gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber