İBB'nin internet dershanesi açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), öğrencilerin ücretsiz olarak ÖSS, OKS ve SBS'ye hazırlanabilmeleri için Kültür Dershaneleri iş birliğiyle internet üzerinden dershane açtı.

İnternet dershanesinin tanıtımı amacıyla düzenlenen törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yerel yönetim olarak eğitim alanında yapılan yatırım yatırımların toplam bedelinin 335 milyon YTL olduğunu söyledi.

Topbaş, öğrencileri hem üniversite ve lise giriş sınavlarına hazırlayabilmeleri, hem de derslerini yapabilmeleri için Kültür Dershaneleri işbirliğiyle "İnternet Dershanesi" uygulamasını başlattıklarını belirterek, "Bu, bir ilk. Bu girişim yalnız İstanbul'daki öğrencilere değil, Türkiye'nin her tarafındaki öğrencilere fırsat verecek. Yerel yönetimler olarak fiziki alt yapıyı ve çevreyi bir-iki yıl ihmal etsek bunun telafisi mümkün olur, ama bir gencin iki yıl gecikmesi, telafisi imkansız sonuçlara yol açar" dedi.

Topbaş, öğrencilerin ayrıca internet üzerinden sordukları sorulara da yanıt alabileceklerini belirtti.

Kültür Dershaneleri Genel Müdürü Ahmet Sait Yurtseven de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Dershanesi iş birliğiyle hazırlanan "http://www.dershanet.org" adresinden gençlere ÖSS, OKS ve SBS'ye hazırlanma imkanının yanı sıra konu anlatımlı, özgün soru çözümlü ve motivasyonlu rehberlik hizmetleri de sunulduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "www.ibb.gov.tr" internet adresi üzerinden verilen linkle "http://www.dershanet.org" adresini tıklayarak üye olacak öğrenciler, video ders, konu testleri, deneme sınavları ve rehberlik hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber