Ameliyathanede skandala soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2007 18:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gaziantep'te bir hastanede lokal anestezi uygulanan hasta, ameliyat masasından düşerek başından yaralandı. Hastane yönetimi, olayla ilgili idari soruşturma başlattı.

Gaziantep'te hastaneye başvuran ve hemoroid rahatsızlığı teşhis edilen Hamide Kaya, cerrahi müdahale için ameliyathaneye alındı.

Ameliyat masasına yatırılan ve lokal anestezi uygulanan Hamide Kaya, doktor ve hemşire dışarıda olduğu sırada düşerek başından yaralandı.

Hamide Kaya'nın başında açılan yaraya müdahale edildi ve ameliyat ertelendi.

Kaya'nın ameliyat masasından düştüğünü söylemesi üzerine, yakınları, Başhekim Muhittin Aksoy'a olayı anlattı ve ihmali olanların cezalandırılmasını istedi.

Aksoy, yaptığı açıklamada, hastanelerine tedavi olmaya gelen kadının yaşadığı olayın çok üzücü olduğunu ve sorumluların cezalandırılması için idari soruşturma başlattıklarını belirtti.

Aksoy, ''Olayın soruşturulması için bir yardımcımı görevlendirdim. Hazırlanacak soruşturma raporunda ihmali görülen görevliler hakkında yasal işlem yapacağız. Herkes işini ciddi şekilde yapacak. İşini ciddi yapmayanlar hakkında işlem yapmaktan kaçınmayız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber