İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MYO'lar kısa dönem askerlik istiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Yüksek Teknikerler ve Teknikerler Derneği (TEKDER) Genel Başkanı Hakan Baycık, MYO'lara dönük yeni düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Baycık, "Fakülte mezunları 6 ay askerlik yapıyor. MYO'lular ise lise mezunları gibi 15 ay askerde hizmet veriyor. Bu haksızlık." şeklinde konuştu.

Belirli mesleklere yönelik ara eleman yetiştirmek için açılan meslek yüksekokullarından (MYO) mezun olan öğrencilerin sıkıntıları bitmek bilmiyor. Yükseköğrenim Kurulu'nun (YÖK), diplomalarda 'meslek elemanı', 'tekniker' gibi unvanları kaldırması, bu okulda öğrenim gören öğrencilerin tepkisine sebep oldu. Unvansız kalan öğrenciler, iş bulamamaktan yakınıyor. Bu okulların sıkıntılarından biri de askerlik sürelerinin kısaltılmaması. TEKDER Genel Başkanı Hakan Baycık, "Fakülte mezunları 6 ay, MYO'lular ise lise mezunları gibi 15 ay askerlik yapıyor. Bu haksızlık. Bu kadar emeğin sonunda aldıkları diplomalar hiçbir işe yaramıyor. Öğrenciler bunalıma girdi. Şimdi MYO'lardan mezun olanlara sadece 'mezun' deniliyor. Türkiye'de unvansız bırakılan MYO'lar iş başvurularında sıkıntılar yaşıyor. Yeni düzenleme yapılması şart." açıklamasında bulundu. Ömer Sarı, Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber