Polislerin kurduğu iki çete çökertildi

Haber Giriş : 04 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de, zorla senet imzalattıkları iddiasıyla, ikisi polis, üç kişi tutuklanıp, bir polis hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılırken, Adana'da dört polisin de aralarında olduğu gasp şebekesi çökertildi.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'nde görevli Bülent Sarıkaya, Evrak Arşiv Bölümü'nde görevli Mehmet Görgülü ve bir süre önce Van'a tayini çıkan Turan Özkal ile lunapark işletmecisi Abdullah Şahin Yılmaz, yurtdışında işçi olarak çalışan Ahmet Korkmaz isimli kişiye tehdit yoluyla 20 milyar liralık senet imzalattı. Şikâyet üzerine Denizli Emniyet Müdürü İhsan Ünal'ın talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Sarıkaya, Görgülü ve Yılmaz'ı gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen zanlılar, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme, yakalanamayan Özkal hakkında gıyabi tutuklama kararı verdi. Tutuklanan polislerden Sarıkaya'nın, başkasına ait kredi kartıyla alışveriş yaptığı için hakkında soruşturma başlatıldığı ve açığa alındığı öğrenildi.
Emniyet Müdürü Ünal, operasyonu değerlendirirken, "İçimizdeki çürük elmaları temizlemek görevimizdir" dedi.

Hırsızlara soygun talimatı veren polis
Adana'daki operasyon ise şöyle gerçekleşti: Nöbette bulundugu gece görev bölgesinde hırsızlık yaşanan Karaisalı İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli Şenol Ekici'den şüphelenen hırsızlık bürosu, mahkeme kararıyla telefonlarını dinlemeye başladı. Şebeke elemanlarıyla bağlantı kuran Ekici, Salbaş beldesindeki iki işyeri hakkında bilgi aktararak, soygun talimatı verdi. 28 Ağustos gecesi kapı kilitlerini kırarak içeri giren zanlılar, iki işyerinden 5 milyarlık sigara ve içki alarak kaçtı. Ekici'nin bu sırada sahte plakalı bir otomobili kullanıp, gözcülük yaptığı öne sürüldü. Ekici ile iki zanlıyı çalıntı malları satarken yakalayan polis, Adana'nın yanı sıra Hatay, Kayseri ve Bolu'da da hırsızlık ve gasp yaptığı öne sürülen şebekeden üçü polis 18 kişiyi daha gözaltına aldı.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber