Bakan Akdağ: Hekimler hizmetten kaçmaz

Haber Giriş : 04 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, başasistanların eleman temininde güçlük çekilen yerlere gönderilmesine yönelik tepkiler karşısında, "Bu ülkenin hekimleri, ülkelerine hizmetten kaçınmayacaklardır" yorumunu yaptı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, başasistanların eleman temininde güçlük çekilen yerlere gönderilmesinin yanlış anlaşıldığını belirtirken, diğer kamu görevlileri gibi sağlıkçıların da ülkelerine hizmetten kaçınmayacaklarını söyledi.

Eski Devlet Bakanı Veysel Atasoy'un hastane enfeksiyonu nedeniyle ölümünün ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı, hastahanelerin enfeksiyon uzmanlarının biraraya geldiği Enfeksiyon Danışma Kurulu'nu topladı. Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi'nde yapılan toplatıya 1 saat gecikmeli gelen Sağlık Bakanı Akdağ, enfeksiyon hastalıklarının kontrolü konusunda bir ulusal politika oluşturulması gerektiğini kaydetti. Bu toplantıda, ulusal politikanın omurgasının oluşturulacağını söyleyen Akdağ, ayrıca alınan karaları uygulamaya geçirecek bir icra kurulu kuracaklarını bildirdi. Akdağ, bu toplantının sonunda ortaya çıkan bilimsel raporlarla hastane enfeksiyonlarına ilişkin bir mevzuat oluşturacaklarını, bu mevzuatın ABD ve Avrupa'da olduğu gibi bütün hastaneleri kapsayacağını söyledi. Akdağ, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, başasistanların Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya gönderileceğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Akdağ, "Özellikle kadrolaşma tamamen yanlış bir ifade. Eleman temininde güçlük çekilen bölgeler için Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde değişiklik yaptıklarını belirten Akdağ, "Bundan böyle, başasistanlığa başlayacak olan arkadaşlarımız bir yıl süreyle görgü ve tecrübelerini artırmak için bu bölgelerde çalışacaklar.

12 yılını bitiren başasistanlar da aynı statüye tabi tutulacaklar. Yani bütün başasistanların bulundukları yerden alınıp başka yerde çalıştırılması gibi bir durum sözkonusu değil" diye konuştu.

Kaymakam, vali, savcı, hakim, subay gibi kamu görevlilerinin de rotasyona tabi tutularak ülkenin her yerinde görev yaptığını kaydeden Akdağ, "Kuşkusuz bu ülkenin hekimleri de ülkelerine hizmetten asla kaçınmayacaklardır" dedi

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber