Kız öğrencilerin etek boyu kavgasında, öğretmenlerin parmakları kırıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 14:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ADANA'da Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda kız öğrencilerin etek boyları konusunda tartışma çıktı. Tartışma sırasında, ?Burayı Çankaya yapmaya mı çalışıyorsunuz'' diyerek rehberlik öğretmeni 28 yaşındaki Emine Erol'un üzerine yürüyüp tehdit ettiği iddia edilen Fen Bilgisi öğretmeni İbrahim Türkmen, tartıştığı meslektaşının başka bir okulda öğretmenlik yapan eşi 32 yaşındaki Harun Erol'un saldırısına uğradı. Okulun önünde yumruklaşan ve ikisinin de parmakları kırılan Erol ile Türkmen birbirlerinden şikayetçi oldu. Karakolda ifade veren öğretmenler adliyelik olurken, Milli Eğitim Müdürlüğü de olayla ilgili soruşturma açtı.

Olay İkibinevler Mahallesi'nde bulunan Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda geçen cuma günü meydana geldi. İddiaya göre, aynı okulda rehberlik öğretmeni olan Emine Erol, 15 Kasım 2007 günü disiplin kurulu toplantısında meslektaşlarına, ?Kız öğrencilerin etek boyları çok kısa. Kız öğrenciler ile erkeklerin okuldaki samimi davranışları onları dejenere ediyor. Derslere konsantre olamıyorlar. Uyarılmaları gerekir'' diyerek çözüm bulunmasını istedi. Kurulda bulunan diğer öğretmenlerin de benzer şikayetleri üzerine komisyonun kararı öğrencilere okunmak üzere rapor hazırlandı.

ÖĞRENCİLERİN KAFALARINI KARIŞTIRMAYIN

Disiplin Kurulu'nda konuşulanların tamamını Rehber Öğretmen Emine Erol'un sözleri olarak algılayan 8-C sınıfının öğretmeni olan ve fen bilgisi derslerine giren İbrahim Türkmen, iddiaya göre 19 Kasım günü kadın öğretmenin üzerine yürüyerek, ?Böyle şeyler geçmişte kaldı. Artık bilim ve eğitim çağındayız. Burayı da Çankaya yapmaya mı çalışıyorsunuz. Çankaya yapmanıza izin vermeyeceğiz. Öğrencilerin kafalarını böyle konularla karıştırmak doğru değil'' dedi; öğrenci ve meslektaşlarının önünde tartaklamak istedi. Türkmen araya girenler tarafından uzaklaştırılırken, Emine Erol meslektaşından şikayetçi olunca idari soruşturma açıldı.

İddialara göre, olaydan 3 gün sonra Emine Erol'un odasına giren Türkmen, ?Dilekçeni geri almazsan senin bacaklarını kırarım, dilini keserim. Sen okulda benim başka bir kadınla ilişki yaşadığımı da söylemiştin'' diye tehdit etti. Türkmen'in bu tavrı üzerine sinir krizi geçirip bayılan Emine Erol, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen Emine Erol'a, ?reaktip depresyon' teşhisiyle 10 gün rapor verildi.

KAVGA ETTİLER PARMAKLARI KIRILDI

Eşi Emine Erol'un raporunu teslim etmek için erteki gün okula gelen, kendisi de başka bir okulda öğretmenlik yapan Harun Erol, işlemleri tamamlayıp ayrılırken okuldan 200 metre uzakta İbrahim Türkmen'le karşılaşınca aralrında tartışma çıktı. Okulun dışında meydana gelen tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Yüzüne aldığı yumruk nedeniyle gözü morarıp, sol elinin 2 parmağı kırılan Türkmen, attığı tekmeyle meslektaşının da sağ el parmaklarını kırılmasına neden oldu.

100'üncü Yıl Şehit Rüştü Bayram Polis Merkezi Amirliği'nde ifade veren Erol ile Türkmen birbirlerinden şikayetçi oldu. İdari soruşturma nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü olayla ilgili açıklama yapmazken, başlatılan adli soruşturma sürüyor.

KIZ ÖĞRENCİ ERKEK ÖĞRETMEN 40 SANTİM MESAFEDEN KONUŞSUN

İfade vermek için gittiği Polis Merkezi önünde açıklama yapan İbrahim Türkmen, Harun Erol ile tanımadığı 2 kişinin karanlıkta yolunu kestiğini ve kendisini demir çubuklarla dövdüğünü öne sürdü. Rehber Öğretmen Emine Erol'un öğrenciler üzerinde baskı yaptığını, kendisinin de buna karşı çıktığını belirten Türkmen şunları söyledi:

?Kız öğrencilerin etek boylarının çok kısa olduğunu, kız erkek talebeler arasındaki samimiyetin sınırları aştığını filan söylemiş. Hatta erkek öğretmenleriyle kızların bir araya geldiklerinde 40 santimden fazla yaklaşmamaları gerektiğini söyleyip, disiplin kurulunun bu şekilde uyarıda bulunmasını istemiş. Ben de bunları duyunca fikirlerinin yanlışlığını vurgulamak için odasına gittim. Tartıştık, ama öyle büyük çapta bir konu olmadı. Evine gidince eşine nasıl anlatmışsa, ertesi gün kızımla birlikte eve giderken 3 kişi yolumuzu kesti. Demir çubuklarla kızımın gözleri önünde dövdüler. Kızım ?yapmayın' diye bağırırken onlar dinlemedi bile. Olaydan sonra geceleri kızım uykusundan uyanıp, ?baba yine saldırdılar' diye ağlıyor.''

KARŞILIKLI YUMRUKLAŞTIK

DHA muhabirine konuşan Harun Erol ise, İbrahim Türkmen'i suçlayarak gelişmeleri şöyle anlattı:

?Yönetici, rehber öğretmen de sınıf öğretmenlerinin de aralarında bulunduğu Okul Disiplin Kurulu toplantı yapmış. Orada bütün kurul üyeleri genel değerlendirme yapıp, gözlemlerini dile getirmişler ve öğrencilerin uyarılması, disiplin yönetmeliğinin hatırlatılması kararı alınmış. Üstelik bunlar tutanaklara da geçilmiş. Komisyonda bulunan diğer öğretmenler kadar söz hakkı bulunan Emine Erol'un söylemediği sözler bile sayın Türkmen'e aksettirilirken eşimin ağzından söylenmiş. Bunu öğrenen Türkmen de, eşimin odasını basıp tartaklamaya çalışmış ve tehdit etmiş. Hatta saldırısını o kadar ileri götürmüş ki, eşim geçen yıl doğum izni kullanmıştı. O zaman okulda Türkmen'in başka bir öğretmenle ilişkisi olduğu iddiaları dolaşmış. Türkmen bu iddialardan bile eşimi sorumlu tutmuş. Ağza alınmayacak hakaretler nedeniyle eşim sinir krizleri geçirdi. Ambulansla hastaneye kaldırıldı. Rapor alındı. Ben de o raporu teslim etmek için okula gitmiştim. Çıktığımda İbrahim Türkmen, otomobilde kızı olduğu halde beni durdurdu. Konuşmak istediğini söyledi. Konuşurken de el-kol hareketleri yapmaya başladı. Eşimin şikayetini geri almasını istedi. Şikayetinden vaz geçmeyeceğini söyleyince de bana yumruk savurdu. Haliyle ben de kendimi savunmak zorunda kaldım. Karşılıklı birbirimize vurduk. Tekme attı, kolumun kırılmasına neden oldu.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber