Üyeliği sona eren milletvekillerine temsil tazminatı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik öngören düzenlemeyle TBMM üyeliği sona eren milletvekillerinden, emeklilik şartlarını taşımadığı için aylık bağlanamayanlara her ay temsil tazminatı ödenecek.

Kanuna göre, aylık bağlama oranı, sigortalının malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tabi geçen toplam prim ödeme gün sayısının her 360 günü için yüzde 2 olarak uygulanacak. Bu hesaplamada 360 günden eksik süreler, orantılı olarak dikkate alınacak. Ancak aylık bağlama oranı yüzde 90'ı geçemeyecek.

Evlenmeleri nedeniyle kendilerine bağlanan gelir ve aylıkları kesilmesi gereken eş veya kız çocuklara, evlenmeleri ve talepte bulunmaları halinde almakta oldukları aylık veya gelirlerinin 1 yıllık tutarı, 1 defaya mahsus olmak üzere "evlenme" ödeneği olarak peşin ödenecek.

İş kazası veya meslek hastalığı sonucu veya sürekli iş görememezlik geliri, malullük, vazife malullüğü veya yaşlılık aylığı almaktayken veya kendisini için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası bildirilmiş olup da ölen sigortalının hak sahiplerine asgari ücret tutarında cenaze ödeneği verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber