Başbakanlık Genelgesi öncesinde promosyon anlaşması yapan kurum personeline müjdeli haber

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 14:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana 1. İdare Mahkemesi'nden promosyonlarla ilgili çok önemli bir karar çıktı.

Türk- Büro-Sen'in 'maaş protokolü uyarınca, alınan promosyondan kurum çalışanlarının yararlandırılması talebini'n GİB tarafından reddedilmesinin ardından tekrar idare mahkemesine açılan dava "Genelgesi öncesinde kurum ile Banka arasında yapılan protokol çerçevesinde alınan promosyonlarla ilgili emsal niteliği taşıyacak" bir karar çıktı.

Türk- Büro-Sen yetkilileri, "20.07.2007 tarih ve 2007/21 sayılı promosyonlarla ilgili Başbakanlık Genelgesi yayınlanmadan önce, Gelir İdaresi Başkanlığı ile ? Bankası arasında imzalanan maaş protokolü uyarınca; alınan promosyondan kurum çalışanlarının yararlandırılması talebimizi reddeden Gelir İdaresi Başkanlığı aleyhine Adana 1. İdare Mahkemesinde 2006/1671 E. no'lu dosya ile açılan davamız, 10.10.2007 tarih ve 2007/1460 K. sayılı karar ile karara çıkmıştır.

Türk Büro-Sen olarak, redde ilişkin işlemin iptali istemi ile açtığımız davada mahkemece; "?bu durumda bankanın verdiği promosyonlardan kurumda görev yapan kurum personelinin de faydalandırılması talebinin reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka ve hakkaniyet ilkelerine uyarlık görülmediğinden" bahisle, dava konusu işlemin İPTALİNE karar verilmiştir. " açıklamalrında bulundu.

Dava; Başbakanlık Genelgesi yayınlanmadan önce kurum ile Banka arasında yapılan protokol çerçevesinde alınan promosyonlarla ilgili emsaldir.

Mahkeme kararını görmek için tıklayınız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber