İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Basın İlan Kurumu'ndan Sözcü Gazetesi açıklaması

Basın İlan Kurumu'ndan, Sözcü gazetesinin, "2020'de hatırlanmak istenmeyen, felaket ve gözyaşı" olarak nitelendirilen olayların arasına Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılmasını da eklemesine ilişkin açıklama yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Ocak 2021 17:52, Son Güncelleme : 01 Ocak 2021 17:59
Basın İlan Kurumu'ndan Sözcü Gazetesi açıklaması

Sözcü gazetesi, yeni yılın ilk gününde tartışmalara neden olacak bir manşetle çıktı. "2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı" manşetiyle okuyucularıyla buluşan gazetenin haberinin detaylarında, dikkatlerden kaçmayan bir ayrıntı vardı.

SÖZCÜ'YE GÖRE AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI FELAKET

Deprem, çığ felaketi ve korona gibi felaketlerin sıralandığı kısımda Ayasofya'nın ibadete açılması da felaket olarak gösterildi.

Temmuz 2020'nin felaketi olarak gösterilen kutucukta, "Yıllarca müze olarak hizmet veren İstanbul'daki Ayasofya Camii 86 yıl sonra ibadete açıldı. Dünya tepki gösterdi" ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ibadete açılan Ayasofya Camii, Müslüman dünyasında büyük bir sevince neden olurken Amerika ve Avrupa'dan Türkiye'ye karşı tepki sesleri yükselmişti.

SÖZCÜ'NÜN MANŞETİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A DA SORULDU

Sözcü Gazetesinin bu manşeti, Cuman namazı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da soruldu. Erdoğan "Ben o adını söylediğiniz gazeteyi okumuyorum. Milletime de okumamasını tavsiye ediyorum" dedi.

BASIN İLAN KURUMUN'DAN AÇIKLAMA

Basın İlan Kurumu'ndan, Sözcü gazetesinin, "2020'de hatırlanmak istenmeyen, felaket ve gözyaşı" olarak nitelendirilen olayların arasına Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin açılmasını da eklemesine ilişkin açıklama yapıldı.

Basın İlan Kurumu'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sözcü gazetesinin 1 Ocak 2021 tarihli '2020'nin torbasından felaket ve gözyaşı çıktı' manşetli haberinde, Ayasofya'nın cami hüviyetine geri döndürülmesi felaket olarak yorumlanmıştır. Bu haber toplumun farklı kesimlerinde ciddi tepkiye yol açmış, maşeri vicdanı yaralamıştır.

Basın Ahlak Esasları Hakkında 129 sayılı Genel Kurul kararının ilgili hükümlerine göre gazetenin bu haberi resen ele alınıp, gerekli işlemler yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber