Üniversite sosyal medyadan 'İstiklal Marşı' döngüsü başlattı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, 2021 yılının İstiklal Marşı yılı olarak belirlenmesi üzerine sosyal medya üzerinden 'İstiklal Marşı döngüsü' paylaşımı başlattı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2021 13:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Üniversite sosyal medyadan 'İstiklal Marşı' döngüsü başlattı

TBMM Genel Kurulunun düzenlemesi sonrası İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla halkın ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenmeye başlandı.

Yıldırım Beyazıt üniversitesi de 30 Aralık Çarşamba günü gerçekleşen Senato Toplantısında 2021 yılı "İstiklal Marşı Yılı" olarak kabul ederek 2021 yılında üniversitede İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenlenmesine karar verdi.

Bu karar sonrası kısa adı AYBUZEM olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi sosyal medya hesabından challenge, meydan okuma olarak bilinen İstiklal Marşı döngüsü başlattı.

Bu döngü içinde Merkez Müdürü Doç. Dr. İhsan TOKTAŞ'ın ilk mısrayı video çekip "Ceddimizi saygı, Rahmet ve minnetle yad edip ezelden ebede hür yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyetinin tüm dünyaya mesajını iletmek için #İstiklalMarşı nın 41 mısra döngüsünü başlatıyoruz. İkinci mısrayı okuması için de @Ramazan8154 hocamızı davet ediyoruz." twiti ile başlattığı döngü Merkez Müdür Yardımcı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz ŞAHİN'in 40. Mısrayı videoya çekip "Serbülend hocamın şeref veren davetine icabet ediyor;Türk beklenendir ve Bayrağı da bir bayraktan ötesidir. Gölgesinde kan, gözyaşı, korku, keder, esaret ve zulüm yoktur diyorum. Döngünün son mısrası için @ybuankara rektörümüz, çok kıymetli hocam @profdriaydinli yı davet ediyorum" twiti ile Rektör Prof. Dr. İbrahim AYDINLI'yı daveti sonrası son mısrayı okuması ile tamamlanmıştır.

Rektör Aydınlı son mısrayı "21. yüzyılın ruhuna üflenmiş 41 dev mısradır #İstiklalMarşımız. Yeniden uyanışın ve dirilişin müjdesini taşıyan 40 mısradan sonra son 41. mısra 21. yüzyıla bir şahlanışdır. Allah bu milleti ebed müddet var kılsın ve korusun. Amin..." mesajıyla paylaştı. .

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber