Bakanlıktan açıklama: Bölge otoparkı yapma görevi verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Resmi Gazetede yayımlanan 7261 sayılı Kanunla büyükşehir ilçe belediyelerine bölge otoparkı yapma görevi verildiğini belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Ocak 2021 11:14, Son Güncelleme : 05 Ocak 2021 11:16
Bakanlıktan açıklama: Bölge otoparkı yapma görevi verildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Resmi Gazetede yayımlanan 7261 sayılı Kanunla büyükşehir ilçe belediyelerine bölge otoparkı yapma görevi verildiğini belirtti. İşte bakanlıktan yapılan açıklama:

BÜYÜKŞEHİR İLÇE BELEDİYELERİNE BÖLGE OTOPARKI YAPMA GÖREVİ VERİLMİŞTİR

24/12/2020 tarihli ve 7261 sayılı Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununda birtakım değişiklikler yapılmıştır.

Buna göre Kanun'un 7 nci maddesinde ve 27 nci maddesinde yapılan değişiklikler ile büyükşehir ilçe belediyeleri, imar mevzuatı uyarınca otoparkla ilgili olarak elde ettikleri gelirleri beş yıllık imar programına göre hazırlanan kamulaştırma projesi karşılığında bölge otoparkı için gerekli arsa alımları ile inşasında kullanılacaklardır. Ayrıca bu gelirler başka amaçla kullanılamayacaktır.

Bunun yanında, daha önce sadece otopark yapma yetkisine sahip olan büyükşehir ilçe belediyelerine, Kanun'da yapılan değişiklik kapsamında kapalı veya açık otoparkları yapmak, yaptırmak, işletmek, işlettirmek veya ruhsat vermek yetkisi verilmiştir.

5216 sayılı Kanun'un değişiklikleri işlenmiş son halini görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber