Bankaya ısrar et komisyondan kurtul

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 01 Aralık 2007 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sanayi Bakanlığı'nın konut kredileri yönetmeliğinde komisyon maddesi Bankalar Birliği'nin ısrarıyla çıktı. Bakanlık uzmanları ?Bu noktadan sonra tüketicinin yapması gereken şey banka ile anlaşıp komisyon vermemek olacak' diyor

TÜRKİYE'DE konut kredisi kullanan 500 bin kişiyi ve konut almak isteyen milyonlarca insanı ilgilendiren konut kredilerindeki yeniden yapılandırma yönetmeliği Bankalar Birliği'nin vetosuna uğradı. Sanayi Bakanlığı 29 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle önceden alınan konut kredilerinin daha düşük faizli krediyle değiştirilmesini getirmişti. Yönetmeliğin yayınlanmasından sonra binlerce vatandaş bankalara hücum edip daha ucuz kredi almak için başvurdu. Ancak bankalar yeni yapılandırmada da komisyon talep etti. İstenen komisyon da ucuz faizin avantajını ortadan kaldırdı.

KOMİSYONLA AVANTAJ KALKAR

KONUYLA ilgili olarak star'ın yaptığı haberden sonra Sanayi Bakanlığı uzmanları yönetmeliğin hazırlanması aşamasında bankaların komisyon almamaları yönünde maddenin konulduğunu ancak Bankalar Birliği'nin itirazı nedeniyle ?komisyon alınmaz' maddesinin kaldırıldığını söylediler. Bakanlık uzmanları ?Biz yönetmeliğe komisyon alınmaz diye madde koymak istedik. Ancak Bankalar Birliği bunu istemediği için bu madde yönetmeliğe girmedi' dedi. Bu aşamadan sonra kredisini yapılandırmak isteyenlerin bankalarıyla görüşerek ikna etmeleri gerektiğini belirten uzmanlar ilk kredi hangi bankadan alınmışsa yapılandırmanın da o bankadan yapılmasının komisyonun alınmaması açısından bir avantaj oluşturabileceğini belirttiler. Bakanlık uzmanları kamu bankalarının bu taleple gelen müşterilere ?yönetmelikten haberimiz yok' açıklamasını ise ?kabul edilemez' olarak değerlendiler. Uzmanlar ?Yönetmelik hem özel hem de kamu bankalarının bilgisinde hazırlandı' dedi.

500 bin kişiyi ilgilendiriyor

SANAYİ ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın emri ile hazırlanan konut kredisileri yeniden yapılandıran yönetmelik nedeniyle 500 bin konut kredi alan tüketici bankalara koştu. Bankaların bazıları krediyi kendisinden almış müşteriye komisyon almadan yapılandırma kredisi verdi. Ancak çoğunluk yapılandırma nedeniyle bilançolarına belirttikleri gelir düşeceği için buna yanaşmadı.

Dünya devi Goodman Türkiye'de

TÜRKİYE her geçen gün artan ekonomik cazibesiyle uluslararası yatırımcıların yeni ilgi odağı olmaya devam ediyor. 20 ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en büyük endüstriyel gayrimenkul geliştirme ve fon yönetimi şirketlerinden birisi olan Goodman, Türkiye için yepyeni bir iş modeliyle Türk pazarına girme kararı aldı. Dünya çapındaki projelerini, iş modellerini, Türkiye pazarına bakış açılarını ve gerçekleştirecekleri yatırımlarını yapacağı bir toplantı duyuracak olan Goodman özellikle endüstriyel gayrimenkul projeleriyle tanınıyor. Toplantı Goodman Avrupa Lojistik Grup Başkanı Danny Peeters de özel olarak Türkiye'ye geliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber