Beş ilimizde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Düzce, Malatya, Balıkesir, Adıyaman ve Osmaniye'de korona virüs tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2021 17:53, Son Güncelleme : 12 Ocak 2021 18:23
Beş ilimizde bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

DÜZCE

Düzce'nin Kaynaşlı ilçesine bağlı Yeşiltepe köyünde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında hane bazında karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, Kaynaşlı Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Kaymakam Fahri Onay başkanlığında, gündemdeki konuları görüşmek üzere toplandı.

Toplantıda, Merkez Küme Evleri ile İstanbul Caddesi'nde tespit edilen bazı pozitif vakalar ile temaslılarıyla ilgili ikinci bir karara kadar hane karantinası uygulanması kararlaştırıldı.

Karantina süresi boyunca söz konusu hanelerin önünde 24 saat esasına göre jandarma ve emniyet ekiplerince düzenli kontrol yapılacak, filyasyon ekipleri pozitif vaka ve temaslıları sağlık yönünden takip edecek.

Hane karantinası uygulanan ailelerin ihtiyaçları, Vefa Sosyal Destek Ekiplerince karşılanacak.

Öte yandan jandarma ekipleri, köyün giriş ve çıkışında önlem aldı.

MALATYA

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir mahallede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulanması kararı verildi.

Doğanşehir Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, pozitif vakaların arttığı Çavuşlu Mahallesi'nde alınacak tedbirleri görüştü.

Toplantıda, mahallede 14 gün süreyle karantina uygulanması ve vatandaşların temel ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek Grubunca karşılanması kararlaştırıldı.

BALIKESİR

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde kırsal bir mahallede, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Demirciler Mahallesi'ndeki bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı bildirildi.

Açıklamada, çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu belirlenen mahallenin, salgının yayılımını önlemek amacıyla karantinaya alındığı kaydedildi.

OSMANİYE

Osmaniye merkeze bağlı Kırmcılı köyünde bulunan Tülücüler Mahallesi korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Osmaniye Vali Yardımcısı Adem Yılmaz başkanlığında yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, korona virüs tanılı 9 pozitif vaka ve 9 temaslı kişi tespit edilmesinin ardından bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve salgının kontrol amacıyla merkeze bağlı Kırmcılı Köyünde bulunan Tülücüler Mahallesi karantinaya alındı.

Kuruldan yapılan açıklamada, "Söz konusu vakaların Tülücüler Küme evlerinde 4 hanede ikamet etmeleri nedeniyle; bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve korona virüs salgının kontrol amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince 11 Ocak 2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar Kırmacılı Köyü Tülücüler Mahallesinin karantiya alınmasına karar verilmiştir" denildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 32 ev karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar gereğince, farklı mahallelerdeki 32 evde karantina tedbirleri uygulanmaya başladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber