Başbakan: Devlette sululuğa yer yok

Haber Giriş : 05 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, Kastamonu'nun Teşvik Yasası kapsamına alınmamasını eleştiren Vali Mustafa Kara ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'na sert yanıt verdi. Teşvikle ilgili hesapların DİE tarafından yapıldığını anlatan Erdoğan, 'Herkese, her kuruma göre hesap yapacak değiliz. Düzenleyici, denetleyici rol oynamak istiyoruz. Devlet işi ciddiyet ister. Asla sululuğa tahammülü yok' dedi. Teşvik için bir sınırlama koymak zorunda olduklarının altını çizen Erdoğan, daha fazla isteyenlere de 'Devasa petrol kuyularımız yok. Kaynaklarımız belli' yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, küçük sanayicinin SSK primi ve enerji yükünü hafifletecek düzenlemeler yapacaklarını açıkladı.

Kastamonu'da Dortek Kapı Fabrikası'nın açılışı ve yeni bölümünün temel atma törenine katılan Erdoğan, en önemli sorunlarının işsizlik olduğunu söyledi. 'Bu sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın sorunudur' diyen Başbakan, AB ülkeleriyle ABD'nin de bu problemle boğuştuğunu kaydetti. Erdoğan, bu ülkelerin işsizlik sigortası sayesinde sorunu daha hafif yaşadıklarını ifade etti.

GEÇMİŞİN YANLIŞI

Geçmiş hükümetler döneminde devletin detaylarda boğulan bir yönetim anlayışı sergilediğini ifade eden Erdoğan, 'Geçmişte hortumlayan ve onlara yataklık edenler, onlara bu zemini hazırlayanlarla ülkemiz ne yazık ki bu hale gelmiş ve getirilmiştir' dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber