Uçak kazasında hayatını kaybedenler toprağa veriliyor...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Aralık 2007 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden yolculardan Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ'ın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ için Kadıköy Söğütlüçeşme Camisi'nde tören düzenlendi.

Törene, Boydağ'ın eşi Hayrettin Boydağ, ABD'den dönen oğlu Emir Boydağ, yakınları, görev yaptığı Doğuş Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doğu Gözaçan, Rektör Prof. Dr. Mithat Uysal, Boydağ ile birlikte aynı kazada hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık'ın eşi Metin Arık, öğrencileri ve akademisyen dostları katıldı.

Boydağ'ın ailesi, taziyeleri kabul etti. Boydağ'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna, yakınları tarafından pembe karanfiller bırakıldı.

Cami avlusunda emekli Albay Necmettin Ertunç ile birlikte öğle vakti cenaze namazı kılınan Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ'ın cenazesi, Ümraniye Kocatepe Mezarlığı'nda defnedildi.

ÖZ GEÇMİŞİ-

Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fen Bilimleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fatma Şenel Boydağ, 1947 yılında Bartın'da doğdu. 1965 yılında Kandilli Kız Lisesi, 1969 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Fakültesini bitiren Boydağ, 1976 yılında İÜ'de doktorasını tamamlayarak, 1982 yılında doçent, 1989 yılında YTÜ'de profesör oldu.

Doğuş Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde 1 Eylül 2000 tarihinde çalışmaya başlayan Prof. Dr. Boydağ, 2 yıldır Fizik Bölümü Başkanlığı yapıyordu. Evli olan Boydağ, bir çocuk annesiydi.

Boydağ, Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal Türk Hızlandırıcı Projesi 4. Çalıştayı'na katılmak üzere Atlasjet uçağına binmişti.

2. KAPTAN PİLOT MEHMET TAHİR AKSOY

Kazada hayatını kaybeden 2. kaptan pilot emekli hava Tuğgeneral Mehmet Tahir Aksoy'un cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Aksoy (55) için Üsküdar Selimiye Camisi'nde düzenlenen törende, eşi Fatma, kızları Tuğçe ve Serra ile kardeşi Tamer Aksoy taziyeleri kabul etti.

Aksoy'un Türk bayrağına sarılı cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından yakınları tarafından bir süre omuzlarda taşındı. Cenaze, cami bahçesi çıkışında askeri tören kıtası tarafından alınarak top arabasına konuldu.

Top arabası ve askeri bando eşliğinde ailesi, askeri ve mülki erkan ile yakınlarının oluşturduğu kortejle 1. Ordu Komutanlığı alanına alınan Aksoy'un cenazesi, daha sonra cenaze aracıyla Karacaahmet Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Cenaze törenine, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Yalçın Ataman, eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya da katıldı.

ŞİRİN VE ÇELİK İÇİN ATAKÖY'DE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ

Kabin amiri Çağatay Şirin ve uçuş teknisyeni Alaattin Çelik Gürtürk'ün cenazeleri, İstanbul'da toprağa verildi.

Şirin ve Gürtürk için Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Şirin'in annesi Diler, babası Faruk ve kardeşi Kubilay Şirin ile Gürtürk'ün eşi Asuman, THY'de hosteslik yapan kızı Sinem Kurter ve THY pilotu damadı Hakan Kurter ile her iki ailenin yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

Tören öncesi Şirin'in annesi Diler Şirin, oğlunun tabutuna sarılarak göz yaşı döktü.

Uçmaya ve kuşlara çok meraklı olduğu, THY teknik bölümünden emekliye ayrıldığı halde uçmaya devam ettiği belirtilen Alaattin Çelik Gürtürk'ün evinde baktığı güvercinleri, yakınları tarafından tabutu başında serbest bırakıldı.

Eşi ve kızı, Gürtürk'ün tabutu başında fotoğrafına sarılarak dua edip göz yaşı döktüler.

Cenaze namazlarının ardından Şirin'in cenazesi Kanarya Mezarlığı'nda, Gürtürk'ün cenazesi ise Yedikule Mezarlığı'nda toprağa verildi.

MANA TOPÇU

Kabin görevlisi Mana Topçu'nun cenazesi de, İstanbul'da toprağa verildi.

Topçu için Sarıyer Rumeli Kavağı Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, babası Mehmet Topçu, annesi Cavidan Topçu, ablası Çağla Topçu, akrabaları, çeşitli havayollarında çalışan hostes ve görev arkadaşları ile iş adamı Ali Sabancı katıldı.

Cenaze namazı öncesi elinde kızının resmi olduğu halde tabuta sarılan ve "Yavrum, selvi boylum, mankenim benim. Seni çok seviyorum yavrum" diyerek ağlayan Cavidan Topçu, daha sonra fenalık geçirdi.

Topçu'nun tabutunun üzerine hosteslerin kullandığı bir fular bırakıldığı görüldü.

Cenaze namazını kıldıran imam ise Topçu'nun daha önce Cidde seferleri sırasında hac görevini yerine getirenlere yardımda bulunduğunu ifade ederek, "Gazetelerden, bir daha Cidde'ye gidecekken Isparta'ya gittiğini ve buradaki elim kazada hakkın rahmetine kavuştuğunu öğrendik. Her canlı ölümü tadacaktır. Ağlayın, ama feryat etmeyin. Çünkü ölüm diğer alemde bir doğumdur" diye konuştu.

Topçu'nun cenazesi, daha sonra evinin bulunduğu Hamam Sokak'a götürüldü. Cenaze, burada okunan duanın ardından Rumeli Kavağı Mezarlığı'na defnedildi.

MÜMİNE BULUT

Keçiborlu ilçesi yakınlarında düşen Atlasjet uçağında hayatını kaybeden kabin görevlisi Mümine Bulut'un (26) cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Mümine Bulut için Beylikdüzü Kavaklı Yeni Camisi'nde düzenlenen törene, Bulut'un annesi Nazife Bulut, kardeşleri Gülşah, Melek, Banu, Selma, Sevil, Saadet, Münevver ve Şenol Bulut ile yakınları, Atlasjet Üst Yöneticisi (CEO) Tuncay Doğaner ve çalışma arkadaşları katıldı.

Bulut'un cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından Kavaklı Köyü Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Mümine Bulut'un eniştesi Anıl Göl, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulut'un 3 yıldır kabin görevlisi olarak çalıştığını ifade ederek, "Mesleğini çok seven bir insandı. Yeni yerleri gezip görmeyi çok sevdiği için bu mesleği seçmişti" dedi.

MUHAMMET KASIM SAYGILI

Uçak kazasında hayatını kaybeden yolculardan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi Muhammet Kasım Saygılı'nın cenazesi, İstanbul'da toprağa verildi.

Üzerine Türk bayrağı örtülü tabutu, 4. Levent Emniyetevler Camisi'ne getirilen Saygılı için burada tören düzenlendi.

Törene, Saygılı'nın babası İrfan, annesi Fatma, kız kardeşleri Hilal ve Sümeyye Saygılı ile yakınları ve arkadaşları katıldı. Baba İrfan Saygılı'nın taziyeleri kabul ettiği törende, Sümeyye ve Hilal Saygılı, kardeşlerinin tabutuna uzun süre sarılarak gözyaşı döktü. Bu sırada törene katılanlar da gözyaşlarını tutamadı.

Saygılı'nın cenazesi, bu camide öğle vakti kılınan namazın ardından Yeni Ayazağa Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Muhammet Kasım Saygılı'nın, akraba ziyareti gerçekleştirmek üzere uçağa bindiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber