Öğretmen Atamalarındaki İki Konu

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, 29 Kasım 2007 tarihinde yaptığı açıklama ile 10 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin olarak sıkça sorulan iki konuya açıklık getirmiştir. Bu konulardan birisi, atama hakkı kazananların bu haklarını dondurup donduramayacağı, diğeri ise askerlik durumuna ilişkindir. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklama için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Aralık 2007 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB'İN AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün, 29 Kasım 2007 tarihinde yaptığı açıklama şu şekildedir:

1- Görevlendirilenler, İlgi (d) Kılavuzda belirtilen belgelerle birlikte, görevlendirildiği eğitim kurumlarının bağlı bulunduğu il millî eğitim müdürlüklerince yapılacak tebligat süresi içinde başvurmaları durumunda, sözleşme imzalamak suretiyle göreve başlayabileceklerdir. Görevlendirilenler; İlgi (b) Kanun hükümleri çerçevesinde adreslerine yapılacak tebligattan itibaren en geç 15 gün içinde görevlerine başlayacaklardır. Söz konusu tebligata rağmen süresi içinde göreve başlamayanların yerine, sırada bekleyen ve elektronik başvuru formunun 21'inci tercihinde; ?Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına sözleşmeli olarak görevlendirilmek istiyorum.? seçeneğini tercih edenlerden, boş kalan pozisyonlar ölçüsünde, Bakanlıkça belirlenecek yoğun öğretmen ihtiyacı bulunan alanlardan daha sonra doğrudan eğitim kurumlarına görevlendirme yapılabilecektir.

2- İlgi (a) Kanunun 4/B maddesinde belirtildiği üzere, öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hâllerinde sözleşmeli öğretmen istihdamıyla karşılanması öngörülmüştür. Bu nedenle, sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak başvurularda; askerlik hizmetini tamamlamış, Şubat-2008 celbine kadar erteletmiş ya da bu hizmetten muaf olma şartı aranacaktır. Hâlen silâhaltında bulunanlar ile bakaya kalmış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

ATAMANIN DONDURULMASI

İlk madde, "Ben bir dersanede çalışıyorum. Sözleşmeli öğretmen olarak görevlendirildiğimde, atamamı sözleşmemin sonuna değin dondurabilir miyim?" sorularına cevap teşkil etmektedir. Açıklamada, 15 gün içinde göreve başlanılması gerektiğini belirtmektedir.

Mevzuatımızda atamanın dondurulması uygulaması bulunmamaktadır. Ancak, MEB dönemsel olarak, atama kılavuzlarına koyduğu hüküm ile öğretmen adaylarına bu şekilde imkan sağlayabilmektedir. Fakat 10 bin sözleşmeli öğretmen atamasında bu imkan bulunmamaktadır.

ASKERLİK KONUSU

Bu konuda aydınlatıcı bir bilgi yer almaktadır. Buna göre, sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak başvurularda; 1- askerlik hizmetini tamamlamış, 2- Şubat-2008 celbine kadar erteletmiş ya da 3- bu hizmetten muaf olma şartı aranacaktır. Hâlen silâhaltında bulunanlar ile bakaya kalmış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Diğer taraftan bakaya kalanların neler yapması gerektiğine yazı için buraya tıklayınız.

Geçtiğimiz günlerde kanunlaşan ve lisans mezunlarına iki yıl tecil hakkı getiren uygulama hakkında bilgi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber