Gaziray Projesi'nde imzalar yarın atılacak
17 Ocak 2021 10:17 | |||||
+Aa-
![]() |

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ'nin (TÜRASAŞ), "Gaziray Banliyö Hattı ve Hafif Raylı Ulaşım Projesi" kapsamında 8 elektrikli tren setinin (32 araç) tasarım, temin ve montajını gerçekleştirmesi işine ilişkin imzalar yarın atılacak.
AA muhabirinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından edindiği bilgiye göre, Gaziantep Büyükşehir Belediyesine ait proje için yapılan ihale sonucunda, yabancı rakiplerine karşı en avantajlı teklifi veren TÜRASAŞ, belediye tarafından sözleşme imzalanması için davet edildi.
İmza töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla, yarın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde yapılacak.
Sözleşme kapsamında ilk 2 elektrikli tren setinin 24 ayda, tüm setlerin ise 28. ayın sonunda TÜRASAŞ tarafından Belediyeye teslim edilmesi planlanıyor.
Gaziray Projesi, 4 demir yolu hattı ve 16 istasyon binasının yanı sıra banliyö ve hızlı tren setlerine uygun depo binasının yapımını da içeriyor.
İstasyon binalarından 11'i tamamlanırken, 5'nin tamamlanması için de çalışmalar sürdürülüyor.
Ayrıca 25 kilometrelik güzergahın 20 kilometresi bitirildi, 5 kilometrelik kesimde ise aç-kapa inşaat çalışmaları devam ediyor.
Aç-kapa tünel ve elektromekanik işlerinin de yapımının sürdüğü projede yüzde 75 oranında fiziki ilerleme sağlandı.
YORUMLAR | Tüm Yorumlar Popüler Yorumlar |
Bu habere henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin. |
![]() |
Baba- oğul birer gün arayla koronadan hayatını kaybetti 03 Mart 2021 17:45 | ![]() |
Nefes darlığı ve şiddetli ağrı çeken hastanın ciğerinden Arnavut biberi çıktı 03 Mart 2021 17:27 |
![]() |
Prof. Sözbilir'den Yunanistan depremi sonrası 'İzmir' uyarısı 03 Mart 2021 16:30 | ![]() |
Bakan Kurum'dan 'dikey bahçe' paylaşımı: Yaygınlaşmasını destekliyoruz 03 Mart 2021 16:09 |
![]() |
Polis memuru, silahının ateş alması sonucu yaşamını yitirdi 03 Mart 2021 16:01 | ![]() |
Babasının 'Rabbime kurban ettim' dediği çocuğun sağlığı iyiye gidiyor 03 Mart 2021 15:09 |
![]() |
Lise öğrencisi insan taşıyabilen saatte 120 km hıza ulaşabilen drone tasarladı 03 Mart 2021 14:13 | ![]() |
Yerli hamsi ilk kez tezgahlarda yerini aldı ama fiyatı cep yakıyor 03 Mart 2021 14:06 |
![]() |
6 günde 41 evde misafir oldu: 200 kişiye virüs bulaştırdı 03 Mart 2021 13:14 | ![]() |
Doğu Anadolu'nun güneydoğusu için yoğun kar yağışı uyarısı 03 Mart 2021 12:45 |