Emniyet Genel Müdürü polisi uyardı: Vatandaşa her bilgiyi vermeyin

Haber Giriş : 06 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, polis teşkilatını, Bilgi Edinme Kanunu'ndan yararlanmak isteyen vatandaşlara karşı uyardı.

Tüm birimlere 'gizlilik derecesine titizlikle uyulması' uyarısını yapan Gökhan Aydıner, "Bilgi edinme bürolarından görüş alınıp emin olduktan sonra bilgi verin." talimatını verdi.

Bilgi Edinme Kanunu'nun, 27 Nisan 2004'te Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından vatandaşlara kamu kurumlarına başvurma hakkı tanındı. Verilecek bilginin sınırları da hazırlanan yönetmelikle çizildi. Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte kamu kurumları, gereğini yerine getirmek için yeni birimler ihdas etmek zorunda kaldı. Bu kurumlardan biri de Emniyet Genel Müdürlüğü. Hizmetlerini genellikle gizli yürüten Emniyet teşkilatında, kanunu takiben yeni bir uygulamaya geçildi. Kurumda vatandaşı bilgilendirme işini, daha önce Basın Protokol Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü yapıyordu. Bilgi Edinme Kanunu'ndan sonra bu görev ?ilgili birimlere' tevdi edildi. Ancak birimlerin ?deneyimsizliği' sorun oldu.

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmak için bir genelge hazırlayarak 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdi. Genelgede yasanın ?demokratik ve şeffaf bir yönetimi' amaçladığını belirten Aydıner, ?Ancak Emniyet teşkilatının yerine getirdiği hizmetlerin özelliği gereği mevzuatta açıkça belirtilen konularda gizliliğe riayet edilmesi gerekmektedir.? dedi. Bu nedenle bilgilerin gizliliğinin yönetmelikte belirlenen sınırlandırmalara dahil olup olmadığının titizlikle araştırılması gerektiğini kaydeden Gökhan Aydıner, tereddüt halinde görevli ?bilgi edinme bürolarının görüşüne' başvurulmasını talep etti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber