Bakan Çelik: Terörist Öcalan'ı öven kitap için Dışişleri Bakanlığına başvurduk

Haber Giriş : 04 Aralık 2007 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ EĞİTİM BAKANI, ?TERÖRİST ÖCALAN"I ÖVEN ?PROJECT WORK? KİTAP İÇİN DIŞIŞLERİ BAKANLIĞINA BAŞVURDUK?

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi'nin soru önergesini yanıtlarken, Oxford yayınlarının öğretmenler için yayınladığı ve içinde bölücü terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan'ı öven ?Project Work? isimli kitabının bu yayınevi tarafından toplatıldığını ancak buna rağmen konunun önemi nedeniyle gereği yapılmak üzere Dışişleri Bakanlığı'na iletiletildiğini ifade etti

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Oxford yayınlarının öğretmenler için yayınladığı ve içinde bölücü terör örgütü PKK'nın lideri Öcalan'ı öven, ?Project Work? isimli kitabın bu yayınevi tarafından toplatıldığını ,buna rağmen Dışişleri Bakanlığına bu konuda başvurduklarını bildirdi.

Çelik, ?Ancak buna rağmen konu, ehemniyetine istinaden gereği yapılmak üzere Dışışleri Bakanlığına iletilmiştir? dedi.

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, yazılı soru önergesinde, Bakan Çelik'e, öğretmenlerin elinde bulunan kitabın 40. sayfasında, ?Türkiye'nin Savaşı? adlı bölümde bölücübaşı Öcalan'ın övülmesi, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Emniyet Güçlerine yönelik hakaret içeren suçlamalar konusunda Bakanlık olarak ne yapıldığını sormuştu.

Erçelebi'nin soru önergesini yanıtlayan Çelik, Bakanlık olarak yalnızca hibe olarak dağıtılacak eğitim araçları ve Bakanlık tarafından satın alınacak eğitim araçlarının incelemesini yaptıklarını ifade etti.

Çelik, seçimi öğretmenler tarafından yapılan diğer eğitim araçlarının sorumluluğunun da öğretmenlere ait olduğunu belirtti.

Çelik, Hürriyet gazetesinde yeralan habere göre, Oxford Türkiye yönetiminin, bunun bir ders kitabı değil, akademik bir çalışma olduğunu ve Oxford İngiltere merkez bürosunun özür dilemekle kalmayıp, bu kitabı piyasadan toplattığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber