Görev yeri değiştirilen YİBO müdürü için imza kampanyası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 18:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okul aile birliği, müdür için imza kampanyası başlattı

MUŞ (CİHAN)-Muş'un Varto ilçesinde bulunan Çaylar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu(YİBO) Müdür Vekili Olcay Karataş'ın görev yerinin değişmesine tepki gösteren Okul Aile Birliği, imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına velilerin de destek verdiği belirtildi. 27 köy muhtarını temsilen konuştuğunu belirten Küçüktepe köyü Muhtarı Yavuz Koç, "Okul müdürümüzün görev yerinin değişmesi veliler olarak bizi çok üzmüştür." dedi.

Çaylar YİBO Aile Birliği Başkanı Hasan Sağlam, okul müdür vekilinin görevden alınmasının siyasi bir karar olduğunu belirterek, Karataş'ın eski görevine geri getirilmesini istedi.

Konu ile ilgili konuşan Varto Kaymakamı Mehmet Yıldız, "Okul müdürü, ihale işlerine yolsuzluk karıştırdığı iddiasıyla hakkında açılan soruşturmanın selameti için başka bir okulda geçici olarak görevlendirilmiştir." dedi. Velilerin tepkilerine karşılık ise Kaymakam Yıldız, "Bir okul müdürüne yakışmayan davranışlarda bulunmuş, muhtar ve okul aile birliğini yönlendirerek okulu boykot etmiştir" diyerek Karataş'ın sabah saatlerinde okula gelen öğrencilere okulun olmadığını söyleyerek servis araçlarını geri çevirdiğini iddia etti. Kaymakam Yıldız, "Öğrencilerin bugün okul yok demesine karşılık Milli Eğitimin Müdürünü arayarak durumu araştırmasını istedim. Araştırma sonucunda Müdür Vekili Karataş'ın okula gelen öğrencileri geri çevirdiğini tespit ettik. Müdürün bu davranışı bizleri çok üzmüştür" şeklinde konuştu.

Milli Eğitim İl Müdürü İlhami Bayraktar daha önce hakkında soruşturma açıldığını ve soruşturmasının devam ettiği için basına demeç veremeyeceğini belirterek, soruşturmanın selahiyeti için geçici olarak görev yerinin değiştirildiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber