'Haydi engelliler okula' kampanyası başlatıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV) tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen yemekli toplantıya katıldı.

Toplantı çıkışında konuşan Arınç, "Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. Onları hayata bağlamamız ve hayata kazandırmamız lazım" dedi. TÜREV Genel Başkanı Zülfinaz Abedan ise Türkiye'de "Haydi Engelliler Okula" kampanyasını başlattıklarını dile getirdi.

TÜREV, Dünya Engelliler Günü kapsamında Pendik'te yemekli bir toplantı düzenledi. Etkinliğe eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Pendik Kaymakamı Haluk Saygı, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Tuzla Belediye Başkanı Mehmet Demir, Pendik Kaynarca Havalisi Kredi ve Kefalet Kooparatifi Başkanı Hüsamettin Elçi ve bir çok davetli katıldı. Konuşmaların ardından başlayan müzik ile piste çıkan zihinsel engelliler, doyasıya eğlendi.

Toplantı sonrasında konuşan Bülent Arınç, bir gün herkesin engelli olabileceğini ve o insanları hayata bağlamak için ve kazanmak gerektiğini söyledi. Türkiye'de bir ilke imza atacaklarını söyleyen TÜREV Genel Başkanı Zülfinaz Abedan ise, engelli denildiği zaman akla bir tek bedensel engellilerin gelmemesi gerektiğini söyleyerek, şöyle devam etti; "Buradan şunu duyurmak istiyorum, bizler "Haydi Engelliler Okula" kampanyasını başlatıyoruz. Bunun dışında "Yaşam Merkezi" adı altında bir projemiz var. Bu projede 18 yaşını doldurmuş engelli çocuklarımızın eğitim yapabilecekleri, eğitim sonrasında üretecekleri ve bunun sonrasında ürettiklerini pazarlayacakları ciddi bir projemiz var. Bir tekerlekli sandalyeyi bir kişi alır ama bir binayı bir kişi yapamaz. Bütün dostlarımızdan yardım istiyor ve kendilerine bir tuğla da siz koyun demek istiyorum.

Türkiye'de ilk defa yapılacak olan bu proje, bizim 10 yıllık hayalimiz ve bu projemizi ilk defa sizler aracılığı ile halka duyuruyoruz" dedi. Abedan, yapılacak olan merkeze yardım etmek isteyen vatandaşların 3244'e bir boş mesaj göndererek, destek olabileceklerini söyledi. Abedan, "Haydi, kızlarımız başladı artık bir de engellilerimiz başlasın" diyerek bütün vatandaşları yardım etmeye çağırdı.

Başlatılan projeye tüm desteklerini vereceklerini söyleyen Pendik Kaynarca Havalisi Kredi ve Kefalet Kooparatifi Başkanı Hüsamettin Elçi, "Eksiği olanların, tamam olanlara bir borcu var. Bu borç ödenebilecek bir borç değil. Bunun için herkesin ellerinden geldiği kadar yardım etmesi gerekiyor. Bu insanlar için ne yapabilirsek, ne kadarını yapabilirsek, kardır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber