Öksürüğe karşı, akşamları bir kaşık bal

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerika'da gerçekleştirilen tıbbi bir araştırmada, akşamları bir kaşık bal yemenin çocukların öksürüğüne iyi geldiği ve daha iyi uyumalarını sağladığı belirlendi. Araştırmayı yürüten ekibin başkanı olan Pennsylvania Eyalet Üniversitesi Tıp fakültesi Profesörü Ian Paul, "Araştırma sonucu diyebiliriz ki, ninelerimiz dedelerimiz haklıymış" diye konuştu.

Uzmanlar, 6 yaşından küçük çocuklarda, öksürük ilaçlarının kullanılmasının riskli olduğu uyarısı yapıyor. Son araştırmalarda da risk ihtimalini güçlendiren bulgulara ulaşılması, bazı ilaç firmalarının çocuklara yönelik öksürük ilaçlarını piyasadan çekmesine sebep oluyor.

Alternatif arayan anne ve babalara ise doktorlar, nine ve dedelerin dinlenilmesi tavsiyesinde bulundular. Buna göre, akşamları yatmadan önce bir kaşık bal yenilmesi çocuklarda soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi geliyor.

Ancak uzmanlar, 1 yaşından küçük bebeklere ise, zehirlenmeye sebep olabileceği gerekçesiyle kesinlikle bal verilmemesine de vurgu yapıyor. Araştırmayı yürüten doktorlar, "Öksüren çocuklarınıza bal yedirin, zamanla iyileşecekler" diye konuştular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber