İnşaat işçisi gibi davranan polis zanlıları yakaladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, iş arayan bazı vatandaşları para karşılığı yurt dışına götürme vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 3'ü kadın 5 kişi yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, bir şirketin bazı vatandaşları yurt dışına gönderme vaadiyle kandırdığı ihbarı üzerine bir polis memuru inşaat işçisi gibi davranarak söz konusu şirkete gitti.

Şirkette incelemelerde bulunan ve ihbarın doğru olduğunu belirleyen polis memurunun verdiği bilgi üzerine harekete geçen ekipler, Gökmen B. (41), Murat Ç. (37), M.K. (41), E.B. (34) ve F.B'yi (18) gözaltına aldı.

Zanlıların, vatandaşları 480 ile 580 YTL karşılığında Kanada, Macaristan ve Azerbaycan'daki şantiyelere göndermeyi taahhüt ettikleri ve bu yöntemle 100 kişiye form doldurdukları öne sürüldü.

Altıparmak Mahallesi'nde kurdukları paravan şirket adına Bursa'daki yerel bir gazeteye, ?Şirketimizin yurt dışı şantiyelerinde çalıştırılmak üzere işçiler alınacaktır? şeklinde seri ilan verdikleri iddia edilen zanlılardan Gökmen B'nin, daha önce bir futbol takımının taraftar derneği başkanı olduğu öğrenildi.

Zanlılar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından ?Vatandaşları yurt dışına işçi olarak götürmek vaadiyle nitelikli dolandırıcılık? suçundan adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber