Malatya Emniyet Müdürü Kahya'dan yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, (Malatya'da bir yayınevindeki cinayetlerin zanlılarından Emre Günaydın'ın hastanedeki görüntülerinin silindiği ve cinayetlerden iki ay önce emniyet tarafından adam yaralamaktan gözaltına alındığı) yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirdi.

Kahya, gazetecilerin, Emre Günaydın'ın, cinayetlerden sonra tedavi gördüğü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde kaldığı süre içindeki kamera görüntülerinin silindiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi. Kahya, şöyle konuştu:

"Konu yargıya intikal etmiştir. Kayıtların silindiğine dair bir şey yok. Bütün kayıtlarımız mevcuttur. Emre Günaydın bir süre hastanede yatmıştır, bu süre içinde şuuru kapalı idi, sürekli uyutulmuştur. Yaklaşık bir ay konuşamadı, konuşması kayıtlı değil, zaten görüntüleri var. Kayıtlar silinmiş değil, adliyede."

Kahya, Emre Günaydın'ın cinayetlerden iki ay önce kız arkadaşının yanında gördüğü bir erkeği bıçakla yaraladığı için gözaltına alındığı ve daha sonra hiçbir işlem yapılmadan serbest bırakıldığı iddiası için de "Böyle bir işlem yapılmadı. Asılsız bir haber" dedi.

Emniyet Müdürü Kahya, zanlıların polisteki sorguları sırasında telefon kayıtlarına rastlanıp rastlanmadığı yönündeki soruya da "Bu bahsettiğiniz konular adli süreç başladıktan sonra ortaya çıktıysa bilmiyorum. Emniyette gözetim altında iken tahkikat sürecince böyle bir şeye rastlamadık" karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber