Davalık Başkanın terfisi Meclise taşındı

Haber Giriş : 05 Aralık 2007 17:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

? CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, SSK'ya fahiş fiyatla ilaç alınmasıyla ilgili davada yargılaması devam eden SSK Daire Başkanı Hülya Özdemir'in milyarlarca dolarlık ilaç ödemelerine karar verecek Alt Komisyon'un başkanlığına getirilmesini meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Soysal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, SSK İlaç ve Eczacılık Daire Başkanı Hülya Özdemir'in, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, ?çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, görevi kötüye kullanmak ve ihaleye fesat karıştırmak? suçlarından yargılandığını hatırlattı. Hülya Özdemir'in alt komisyonun başkanlığına getirilme nedenini ve atamanın kim tarafından gerçekleştirildiğini soran Soysal önergesinde şu sorulara yer verdi:

?-Sanık Hülya Özdemir atamanın gözlem ve liyakatla yapıldığını ifade etmiştir. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, görevi kötüye kullanmak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından yargılanan bir kişinin liyakatle atamada esas alınan kriterler nelerdir?

-Bu atama için yargılama sonucunun beklenmemesinin nedeni nedir?

-Hülya Özdemir hakkında herhangi bir idari soruşturma yapılmış mıdır? Yapıldıysa sonucu ne olmuştur?

-Yargılamanın selameti açısından, dava süresince sanığın görevde olması hatta kurum içinde pozisyonunun yükseltilmesi doğru bir uygulama mıdır?

-Davanın Hülya Özdemir aleyhine sonuçlanması durumunda, binlerce emekli, dul ve yetimin hakkının olduğu SSK'nın zarar ve itibar kaybına neden olunmuş olmayacak mıdır??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber