Nükleer Santral Kanununa kısmi iptal istemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP ve DSP, Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi İle Enerji Satışına İlişkin Kanunun, santral kuracak şirketin belirlenmesi ve santrallerin işlemden çıkarılma maliyetlerinin belirlenmesine ilişkin maddelerinin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurdu.

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, nükleer santrallerin kurulması ve işletilmesine ilişkin 5710 sayılı Kanun'un iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle CHP ve DSP milletvekilleri tarafından hazırlanan dilekçeyi, Anayasa Mahkemesine sundu.

Başvurunun ardından açıklama yapan Seyhan, hükümetin daha önceki kanunlarda olduğu gibi bu kanunda da kamu yararını gözetmediğini öne sürdü.

Seyhan, kanun ile yürütmeye verilen asli düzenleme yapma yetkisinin, "vurdumduymazlık" göstergesi olduğunu ve bunun, konunun siyasallaşmasına zemin hazırlayacağını savundu. Kanunun, "aceleyle TBMM'den geçirildiğini" ileri süren Seyhan, kanunun 3 maddesinin, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından yeniden görüşülmek üzere TBMM'ye gönderildiğini, ancak Sezer'in gerekçelerine uyulmadan, 22 önergeyle bu maddelerin yeniden düzenlendiğini anımsattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber