Apo'nun yeğeni belediye başkanı tahliye oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA).

ŞIRNAK'ta ölü ele geçirilen PKK'lı Hamit Bayram'ın Adana'daki evinde kurulan taziye çadırını ziyareti sırasında terör örgütünü öven propaganda yaptığı gerekçesi ile 11 kişiyle birlikte tutuklanan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Yakapınar Belde Belediye Başkanı DTP'li Osman Keser, bu konuşması için ?Amacını aşan bir konuşmaydı'' dedi.

2 Ekim'de kurulan taziye çadırına gelişte, Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yakapınar Beldesi'nin DTP'li Belediye Başkanı Osman Keser'in de bulunduğu yaklaşık 200 kişi, ellerinde PKK'lı teröristlerin fotoğrafları, PKK bayrağı, bölücü örgüt elebaşının posterleriyle örgüt lehine sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Keser'in burada yaptığı konuşma da soruşturma konusu oldu. Adliyeye sevk edilen Osman Keser, Fadile Bayram, Sabahattin Yıldız, Abdullah Temel, Mehmet Bayram, Fehmi Arslan, Salih Bayram, Fatma Bayram, Fehmi Bayram, Miran Aydemir, Murat Yıldız, Ramazan Bayram tutuklandı. Diğerleri ile birlikte sevk edilen Yakup Almaz, Burhan Karavil, Ferhat Kutluk ve Hamail Bayram ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 16 kişi hakkında ?Yasadışı PKK terör örgütünün propagandasını yapmak' suçundan 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 1'er yıldan 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yapılan ilk duruşmada kendini savunan DTP'li Belediye Başkanı Osman Keser, suçlamaları kabul etmezken, yaptığı konuşmanın amacını aştığını söyledi. Taziye çadırında aniden kürsüye çağırıldığını ileri süren Keser, ?Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Belediye başkanıyım. Ölen Mehmet Bayram'ın yakınları daha önce partimizin yöneticisiydi. Bu nedenle taziye çadırına gittim. Orada hazırlıksız olarak kürsüye davet edildim. Barış üzerine konuşma yaptım. Bazı konuşmalarım istemeden yanlış telaffuz edilmiş. Konuşma metni doğru olabilir. Ancak amacını aşan bir konuşmadır. Benim niyetim propaganda yapmak değildi. Siyasi bir kişilik olarak barışa yönelik konuştum'' dedi.

Cep telefonunda, ?PKKCELL'den 1000 kontör yükleyene Apo ile akşam yemeği' şeklinde terör örgütünü öven mesajlar bulunan sanık Sebahattin Yıldız ise, ?Ben cep telefonumu yakın tarihte almıştım. Mesajlar bölümünde metinleri gördüm. Ancak suç unsuru olduğunu bilmiyordum. Bu nedenle silmemiştim'' dedi.

Savunmalarını yapan diğer sanıkların bir bölümü taziye çadırına katılarak yapılan yürüyüşe katıldıklarını ve barışa yönelik slogan attığını ileri sürerken, bazı sanıklar ise taziye çadırına gitmediklerini öne sürdü.

7'nci Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, 4 saate yakın süren duruşmaya ara vererek, sanıklar hakkında istenen ceza maddelerinin öngördüğü ceza miktarını göz önüne alarak tutukluların tahliyelerine karar verdi. Duruşma ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber