Yalova dijital kent olma yolunda

Haber Giriş : 06 Aralık 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yalova Belediyesi Mahalle Bilgi Evi ve Yalova Belediyesi Arı Kovanı Portali'nin açılışı yoğun katılımın olduğu bir etkinlikle gerçekleşti. ?Benim Mahallem' programıyla entegre edilecek Mahalle Bilgi Evleri, çalışmalar kapsamında vatandaşların sağlık ve sosyal durumları ile beklentileri tespit edilen bu kapsamda bir bilgisayar ve internet destekli bir eğitim ortamı olarak kullanılacak. Yalovalılar'ın ihtiyaç duyacakları tüm temel bilgileri içeren Arı Kovanı Portali ise bir kişisel gelişim ve hizmet mecrası olarak tüm Yalovalılar'ın kullanımına açık olacak.

Yalova Belediyesi Mahalle Bilgi Evi Yalova Belediyesi Arı Kovanı Portali'nin tanıtımı; öncelikle Belediye Meclis Salonu'nda Yalova Belediye Başkanı Barbaros H. Binicioğlu, Yalova Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Metin Sabuncu ve Cisco Türkiye Genel MüdürüErkan Akdemir'in katıldığı basın toplantısıyla yapıldı.

Yalova'nın ?Dijital Kent' vizyonu çerçevesinde yoğun çalışmalar sürdürdüklerini söyleyen Başkan Binicioğlu, ?Yalova Belediyesi Mahalle Bilgi Evi projesiyle internet erişimi olmayan kesime güvenli ve kontrollü bir ortamda internet erişimi sağlamayı amaçlıyoruz. Yalova Belediyesi Arı Kovanı Portali ise tüm Yalovalılar'ın hayatını kolaylaştıracak bilgiler içeriyor. Her yaştan, her sosyokültürel gruptan ve her gelir düzeyinden Yalovalı, ihtiyaç duyacağı temel bilgilere Yalova Belediyesi Arı Kovanı Portali üzerinden ulaşabilecek. Bu çalışmanın toplumumuzun farklı kesimleri arasında oluşan ekonomik ve sosyal boşlukların doldurulmasında yardımcı olacağını umut ediyorum? açıklamasını yaptı.

Belediye Meclis Salonu'nda yapılan basın toplantısının ardından KİDEM merkez binasının yanında bulunan Yalova Belediyesi Mahalle Bilgi Evi'nin açılışına geçildi. Açılışa özellikle bayanlar büyük ilgi gösterirken, Başkan Binicioğlu yürütülecek faaliyetler hakkında misafirlere bilgi verdi.

Güvenli İnternet Erişimi

Tüm ekipman ve teknolojik altyapısı Cisco tarafından ücretsiz olarak sağlanan ve Yalova Belediyesi'nin şehir genelinde yaygınlaştırmayı planladığı Yalova Belediyesi Bilgi Evleri kullanıcılara modern, güvenli ve kontrollü bir ortamda internete erişim imkanı sunuyor. Her birinde 15-20 bilgisayarın bulunacağı bilgi evlerinde Yalovalılar günde bir saat boyunca internete ücretsiz olarak erişebiliyor. İnternet erişimi ve bilgisayar kullanma deneyimi yeterli olmayan kullanıcılar ise her Bilgi Evinde bulunan sorumlunun yardımı ile ihtiyaç duydukları bilgiye ulaşabiliyor.

Para, sağlık, eğitim, iş bulma ve kariyer, girişimcilik, aile, kiracı/ev sahibi olma ve yurttaşlık bilgileri başlıkları altında Yalovalılar'ın ihtiyaç duyacakları tüm temel bilgileri içeren portal ise bir kişisel gelişim ve hizmet mecrası olarak tasarlandı. Her yaştan ve kültür seviyesinden kullanıcının anlayabileceği bir dil ve içeriğe sahip olan portalde, ev bütçesini yönetme, sağlıklı yaşam için ipuçları, yaygın hastalıklar hakkında bilgi ve çocukları okula yapılması gerekenler gibi insan hayatını kolaylaştıran bilgiler bulunuyor. Cisco'nun desteğiyle One Global Economy firması ile işbirliği çerçevesinde Cisco tarafından geliştirilen Yalova Belediyesi Arı Kovanı Portali, tüm Yalovalılar'ın kullanımına açık olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber