Malatya skandalında kilit kişi üsteğmen mi?

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya sanığının görüntülerinin yer aldığı silinen kasedin içeriği belli oldu: Günaydın itirafa yelteniyor ama susturuluyor.

Malatya'da üç kişinin öldürüldüğü cinayetlerin bir numaralı sanığı Emre Günaydın'ın, tedavi gördüğü sırada kaydedilen ancak daha sonra silindiği öne sürülen kayıtların içeriği belli oldu. Malatya'da Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerin ardından üçüncü kattan atlayarak yaralanan Emre Günaydın, kaldırıldığı Malatya Turgut Özal Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık bir ay boyunca tedavi gördü. Hastanede yattığı sırada Günaydın'ın her konuşması ve hareketlerini kaydetmek isteyen savcılık bunun için hastane odasına kayıt sistemi kurdurdu. Savcılığın emriyle gerçekleştirilen bu önemli video kaydı için daha önce sanıkla telefon görüşmesi yaptığı iddia edilen Jandarma Üsteğmen Halil İşler, Terörle Mücadele Şubesi'nde görevli polis memurları B.T. ve N.Ş. görevlendirildi.

POLİSİN NOTLARINDAN

Ancak Günaydın 15 Mayıs'ta taburcu olduktan sonra görüntüler aktarılmak istendiğinde, 2 adet Samsung marka hard disk üzerindeki tüm kayıtların silinmiş olduğu görüldü. Bu silinme olayı rapora da yansıdı ve "Fabrika formatına dönüştürülen görüntülerin izlenebilir media formatına dönüştürülmesi teknik donanım yetersizliğinden yapılamamıştır" denildi. Silinen kasetlerde, ne derece önemli itiraflarda bulunduğu, hastane odasında görevli polis memuru B.T'nin bilgi notlarında anlaşıldı. Polis memurunun 10 Mayıs 2007 tarihinde yazdığı bilgi notunda şu ifadeler yer aldı: "Emre Günaydın'ın rezillik çıkarttığı, Zirve Yayıncılık'la alakalı konuşmaya çalıştığı, görevlinin konuyu kapatmaya çalıştığı şeklinde bilgilerin olduğunu bilgilerinize arz ederim. Terörle Mücadele Görevlisi." Polis memurunca tutulan bir başa tutanakta ise, Günaydın'ın, kendine geldiğinde yanında bulunan görevlilere, "Beni bırakırsanız sizi yaşatırım" dediği belirtildi. Bu konuşmalar da silinen görüntüler arasındaki yerini aldı.

KİLİT ÜSTEĞMENDE Mİ?

Emre Günaydın'ın odasında ikisi polis, biri jandarma üsteğmen üç güvenlik görevlisi bulunuyordu. Savcılık tarafından görevlendirilen bu üç kişiden biri olan polis memuru B.T., Günaydın'ın itiraflarına engel olunduğunu kaleme alan kişi. Soruşturma sırasında hakkında ihbar mektubu yazılan ve iki jandarmayla birlikte Günaydın'ı bu suça azmettirdiği iddia edilen Üsteğmen'in, hastane odasında sanığın itiraflarda bulunmasına engel olduğu tahmin ediliyor.

Tolga ATAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber