Koç: CHP yargı kararlarının çöpe atıldığı yer oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Samsun milletvekili Haluk Koç, partide görevden alınan örgütlerle ilgili yargı kararlarının uygulanmadığını savunarak, "CHP, yargı kararlarının çöpe atıldığı bir yer oldu" dedi.

Koç, kurultaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğü ve kapısında "Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi" yazan merkezde, bir basın toplantısı düzenledi.

"CHP üst yönetiminin durumunun yürekler acısı" olduğunu savunan Koç, "Hukuk dışı uygulamaların katlanarak devam ettiğini" öne sürdü. Genel Başkan Deniz Baykal'ın TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmanın bir bölümünü tutanaklardan okuyan Koç, CHP liderinin hükümeti "rejimin özünü, temellerini tehdit eden dayatmacı bir anlayışı" sürdürdüğü gerekçesiyle eleştirdiğini, ancak bu anlayışın çok daha acımasız bir şekilde CHP'de yaşatıldığını savundu.

Bir süre önce parti yönetimindeki görevlerinden istifa eden Ankara Milletvekili Eşref Erdem'in açıklamalarına da değinen Koç, "Yıllarını bu partiye adamış en üst düzeyde yönetici arkadaşlarımız, 'bu yönetim anlayışıyla çalışılmaz' diyerek, görevlerini bırakıyor. Genel Başkanımızın öncelikle en yakın çalışma arkadaşından gelen tarihsel dönemde 'görevi bırakınız' çağrısına dikkat edilmesi gerekir" diye konuştu.

CHP'de üst kurulların çalıştırılmadığını, boşalan MYK üyelikleri için seçim yapılmadığını belirten Koç, "Partideki bütün bu uygulamaların adı olsa olsa Baykal demokrasisi olur" dedi.

Hükümetin kadrolaşmanın ardından şimdi yargı, üniversiteler ve medyaya yönelik bir kuşatmayı başlattığını, CHP'nin AK Parti karşısında mutlaka "çözüm' olarak öne çıkması gerektiğini kaydeden Koç, "CHP, yönetim anlayışını değiştirmek, yenileşme ve gençleşmeyi gerçekleştirmek durumundadır. Tekrar demokrat ve sol olacak ancak bu şekilde AKP'nin tek kale oynamasına izin verilmeyecektir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber