Ara sınava katılmayan öğrenciler yılsonu sınavına katılabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 23:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Ara sınava katılmayan öğrenciler yılsonu sınavına katılabilir mi?
SINAVLAR

Uzaktan eğitim sistemine göre eğitim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme fakültelerinde eğitim-öğretim yıl esasına göre yapılır. 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 44.maddesine dayanılarak hazırlanan Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 11.maddesinde ?Her öğretim yılında birer kez ara, yıl sonu ve bütünleme sınavı yapılır. Ara, yıl sonu ve bütünleme sınavlarının tarihleri, ilgili fakültelerin yönetim kurullarınca ortak olarak belirlenir.? de belirtildiği gibi bir akademik yıl içerisinde sadece üç sınav (ara sınav, yılsonu ve bütünleme) yapılmaktadır. Bu sınavların hangi sınav merkezlerinde yapılacağı, hangi tarihlerde hangi derslerden sınav yapılacağı ilgili yükseköğretim kurumu tarafından adaylara ve tüm kamuoyuna duyurulmaktadır. Öğrencilerin sınava girecekleri il, bina salon ve hangi tarihlerde hangi derslerden sınava girecekleri bilgisi adaylara sınava giriş belgesiyle Anadolu Üniversitesi tarafından bildirilmektedir.

Bulunduğu sınıfı tekrar eden öğrenciler başarısız oldukları derslerden ara, yılsonu ve bütünleme sınavlarına gireceklerdir. Bir üst sınıfa borçlu geçen öğrenciler ise alttan aldıkları dersler ve o yıla ait derslerin tümünden sınavlara gireceklerdir. Ara ve yılsonu sınavına giren öğrenciler sadece başarısız oldukları derslerden bütünleme sınavlarına gireceklerdir.

Ara sınava katılmayan/katılamayan öğrenciler yılsonu sınavına, yılsonu sınavına katılmayan/katılamayan adaylar bütünleme sınavına katılabilirler. Ancak sınava katılmayan/katılamayan öğrenciler girmedikleri sınavlardan sıfır (0) almış kabul edilirler. Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakülteler Öğretim ve Sınav Yönetmeliği'nin 13. maddesinde bu durum şu şekilde açıkça belirtilmiştir.

?Her ne sebep ve mazeretle olursa olsun, sınavlara katılamayan öğrenciler için telafi sınavı açılmaz. Ancak, ara sınavına katılamayan öğrenciler, ara sınav notunu sıfır (0) kabul ederek, isterlerse yıl sonu ve bütünleme sınavlarına katılabilirler. Yılsonu sınavına katılamayan öğrenciler bütünleme sınavına katılabilirler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber